[]
[] [bilnorge.no] []

Mercedes-Benz lastebiler «Made in China, for China»


Brede Høgseth Wardrum
Foto: DaimlerDaimler Truck AG og kinesiske Beiqi Foton Motor Co., Ltd. danner Joint Venture for å produsere Mercedes-Benz lastebiler i Kina.

Det er ikke mange dagene siden Scania meldte at de skal starte produksjon av Scania i Kina for det kinesiske markedet.

Like etterpå bekrefter også Daimler Trucks planene som har versert en stund – nemlig at også de skal produsere i Kina, Mercedes-Benz lastebiler for det kinesiske markedet.

Gjennom Joint Venture-selskapet Beijing Foton Daimler Automotive Co., Ltd. (BFDA) skal det investeres 485 millioner Euro i en ny fabrikk i Hualrou (Beijing), med sikte på produksjonsstart i løpet av to år.

Kjøretøyene, i hovedsak trekkvogner, skal bygges etter krav og standarder beregnet på kinesiske kunder, med «state-of-the-art»-teknologi fra Daimler.

Samtidig skal Daimler fortsette å importere Mercedes-Benz lastebiler til Kina som skal selges gjennom konsernets allerede etablerte nettverk i landet, som er regnet som verdens største lastebilmarked.

I 2019 ble det registrert 1,1 millioner tunge lastebiler i Kina, og både kunder og myndigheter setter stadig høyere krav til kjøretøyene. I 2020 er det ifølge Daimler ventet at mer enn halvparten av alle lastebiler som selges globalt, blir registrert i nettopp Kina.  

– Daimler har ambisjoner om å være en ledende global aktør, og da er Kina av avgjørende betydning for oss og er et av våre viktige vekstmarkeder i tiden fremover, uttaler toppsjef i Daimler Truck AG, Martin Daum.

Daimler har som kjent samarbeidet med Foton i mange år allerede.

BFDA er store i det kinesiske lastebilmarkedet med merkevaren Auman, som solgte 99.500 enheter i 1.-3. kvartal 2020.

Når de nå i tillegg skal produsere og selge Mercedes-Benz er planen å henvende seg til nye kjøpergrupper.


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: