Snart vises T-Klassen

Mercedes-Benz begynte å tease den nye T-Klassen allerede i fjor høst. Dette blir altså person-utgaven av den nye Citan som igjen er en del av samarbeidet med Renault.

Publisert
Vi fikk en første smakebit på bilen sist høst:

Vi fikk en første smakebit på bilen sist høst:

Renault har for lengst vist sin nye Kangoo, og i første omgang presenterte de transport-versjonen.

Det er for lengst gjort kjent at den også vil dukke opp som den nye Citan. En felles modell (men egentlig en Renault med stjerne) som dukket opp første gang i 2012.

At den nå også vil komme i en personbilversjon er svært sannsynlig, ikke minst fordi Mercedes-Benz for lengst har fortalt at hos dem blir den en mini-SUV og får et nytt navn: T-Klasse.

Og ikke bare det: den vil også komme i batterielektrisk versjon. Selvfølgelig da som en integrert del av Daimlers ekspansive elektrifiseringsprogram. Og selvfølgelig med et familienavn som gjør den lett å identifisere: EQT – elutgaven av T-Klassen.

Så langt er vi riktignok ikke kommet ennå. Men nå inviterer Daimler til en onlinefest den 10. mai klokken 11.00.

Der skal Concept EQT vises for første gang. Den proffe brettkjøreren Tony Hawk deltar sammen med bilen på mange videoklipp.

Og Gorden Wagener, designsoverhode, og Marcus Breitschwert, sjef for Mercedes-Benz Vans, ‘vil gi overraskende innblikk i den kommende familie- og fritidsbilen’.

De skal også hjelpe oss til å se inn i fremtiden for det elektriske minivan-segmentet.

Nå skriver Mercedes at til den fullstendig nyutviklede city van har Mercedes-Benz Vans overført vinneroppskriften fra V-Klasse personbilen, fått det ned i et kompakt format og etablert et nytt kvalitetsnivå for små-van-segmentet.

Her høres det nesten ut som en ren Mercedes-konstruksjon.

Det skal bli interessant når vi en gang har alle versjonene (inklusive Nissans utgave) på ett brett å se om det går å finne ut hvor Renault slutter og Mercedes begynner.

Og – ikke minst – om det betyr noe.

Det er tvilsomt om forestillingen 10. mai gir oss noe innblikk i dette. Men da får vi i hvert fall se en annen versjon av dette forholdsvis ferske varebilsamarbeidet.

Powered by Labrador CMS