Iveco E-Way på Færøyene

Første elbusser til Færøyene

Iveco forteller at de har levert to E-Way bybusser til HZ Bussar på Færøyene. Disse skal kjøre urbane ruter i hovedstaden Tórshavn.

Publisert

Ifølge Iveco er dette de to første elektriske bussene på øya, og de skal brukes i kommunens gratis kollektivtilbud med buss.

Bussene er av modellen E-Way og skal brukes til persontransport i Tórshavn. De blir en del av en flåte med 16 Crossway-busser som har vært i bruk siden desember 2022.

E-Way har ti batteripakker på totalt 420 kWt, noe som gjør at den kan brukes hver dag under reelle driftsforhold. Kapasiteten viser kjøretøyets evne til å tilpasse seg de forskjellige rutene, og den viser også den mellomstore bussens svært gode rekkevidde.

E-Way har kompakte dimensjoner. Den er 10,7 meter lang og 2,33 meter bred, noe som gjør dette til et svært praktisk kjøretøy på krevende ruter med blant annet smale gater i sentrum. E-Way er lett tilgjengelig og har plass til mer enn 60 passasjerer, inkludert 23 sittende.

Disse elektriske E-Way-bussene genererer ikke utslipp, de er stillegående, de tilbyr komfortabel transport, og de bidrar til å beskytte miljøet for å sikre en bedre hverdag for passasjerer, sjåfører og innbyggere.

– Vi har nettopp mottatt to nye E-Way-busser, og det er et spesielt øyeblikk for oss, siden det er de første elektriske bussene på Færøyene. Vi gleder oss til å gå over fra dieselbusser til elektriske busser uten utslipp, sier John Fonsdal, ansvarlig for kollektivtransport hos HZ Bussar.

– Vi er stolte over at E-Way-bussene våre har blitt valgt som de første elektriske bussene på Færøyene. Med denne leveransen viser Iveco Bus nok en gang at E-Way oppfyller behovene for leverandører av offentlig transport, uansett hvor og når de skal brukes, takket være et solid nettverk, sier Håkan Jönsson, Business director for Iveco i Norden.

Leveransen av kjøretøyene ble støttet av forhandleren Gervi, som tilbyr et bredt spekter av tjenester, inkludert kommersiell rådgivning, ettersalgsstøtte og omfattende støttetjenester på Færøyene.

Iveco E-Way på Færøyene
Powered by Labrador CMS