Postens konsernsjef Tone Wille og byrådsleder Raymond Johansen åpnet Postens nye helelektriske distribusjonspunkt på Filipstad
Postens konsernsjef Tone Wille og byrådsleder Raymond Johansen åpnet Postens nye helelektriske distribusjonspunkt på Filipstad

Øker andelen elektriske kjøretøy

Posten Norge har bestilt 90 nye elektriske kjøretøy. To leverandører skal sørge for fornyelsen.

Publisert

Posten åpnet denne uken sitt nye helelektriske distribusjonspunkt på Filipstad i Oslo.

Den nye HUBen sikrer at all pakkelevering innenfor ring 2 vil skje med elektriske kjøretøy. I forbindelse med åpningen ble det også kjent at Posten har bestilt 90 nye elektriske kjøretøy til bruk i Oslo.

- Åpningen av Oslo City HUB markerer en viktig milepæl for oss i Oslo. Nå blir all pakke- og postlevering innenfor ring 2 fossilfri. Det er også en stor glede å fortelle at vi nå har bestilt 90 nye elektriske kjøretøy som skal benyttes til pakkelevering i hovedstaden. Dersom disse blir levert som avtalt vil all pakke- og postlevering i hovedstaden skje med fossilfrie kjøretøy innen nyttår, fortalte Postens konsernsjef Tone Wille i forbindelse med åpningen.

Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten Norge, opplyser til YrkesBil at de 90 nye kjøretøyene som er valgt, er:

  • 25 Saic Maxus e-Delivery 9
  • 30 Saic Maxus e-Delivery 3
  • 35 Mercedes e-Sprinter

Maxus leveres av RSA mens Mercedes-Benz leveres av Bertel O. Steen.

— Valg av kjøretøy er foretatt etter en vurdering av en rekke utvalgskriterier som er knyttet til de behov Posten har, opplyser Pettersen

Med åpningen av Oslo City HUB vil Posten levere ut rundt mellom 15 000 og 20 0000 pakker i uken fossilfritt, i Oslo sentrum. I forbindelse med åpningen av Oslo City HUB erstattes åtte fossildrevne kjøretøy med åtte elektriske varebiler.

Den offisielle åpningen av Oslo City HUB ble foretatt av Postens konsernsjef Tone Wille og byrådsleder Raymond Johansen.

- Jeg veldig glad for å være her når Posten enda engang viser at de er en del av løsningen. Det er sammen med framoverlente næringsaktører at vi når våre klimamål, så byrådsleder Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS