- Utsetter ekstra lastebilavgift
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Utsetter ekstra lastebilavgift
Lavutslippssonen i Oslo, som vil gi mange lastebileiere en ekstraregning på 600 kroner dagen, er utsatt til neste vinter.

alt

– Vi har fått en del høringsinnspill, spesielt fra næringslivet, som sier at de trenger litt mer tid før de kan klare å omstille seg. Mange har investert i biler som er akkurat litt dårligere enn Euro 6, og da trenger de litt ekstra tid. Det velger vi å lytte til, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg til NRK.

Byrådet i Oslo har lenge jobbet for å opprette en såkalt lavutslippssone innenfor bygrensene i hovedstaden. Planen er at såkalt «forurensende kjøretøy» må betale et gebyr for å kunne kjøre innenfor bygrensen.

Prisen er foreslått til 300 kroner døgnet, med maksgrense på 25.000 kroner i året, for lastebiler under 12 tonn. For kjøretøy over 12 tonn blir prisen det dobbelte – altså inntil 50.000 kroner i året. Kjøretøy med Euro 6-teknologi skal slippe gebyr. Avgiften kommer i tillegg til de allerede økte, og miljødifferensierte bomtakstene.

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Norges Lastebileier-Forbund (NLF) er sterke motstandere av en slik avgift, og frykter blant annet at utenlandske kjøretøy skal slippe unna.

Regiondirektør Nina Solli i NHO Oslo og Akershus er glad byrådet har lyttet til innspillene deres.

– Man kan ikke innføre en så stor avgift på så kort varsel. Næringslivet er avhengig av forutsigbare rammebetingelser. Vi vil bidra til det grønne skiftet, men man må få rimelig tid til å omstille seg, sier hun til NRK.

Ifølge Bymiljøetaten er det registrert cirka 20.000 tunge kjøretøy i Oslo og Akershus som trolig vil måtte regne med gebyr fordi de ikke tilfredsstiller Euro 6. I tillegg kommer tunge kjøretøy fra andre regioner, og utlandet.

Utfordringer knyttet til håndhevingen og det å få på plass tekniske løsninger sammen med Statens vegvesen skal også være en del av begrunnelsen for å utsette iverksettelsen, ifølge statskanalen. 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2087 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 249 LASTEBILER TIL SALGS