- Vlantana mister løyvene - trekker seg ut av Norge
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Vlantana mister løyvene - trekker seg ut av Norge
Statens vegvesen tilbakekaller alle løyvene til Vlantana Norge AS. Samtidig melder det pressede selskapet at det trekker seg ut av Norge i mars.

alt

De 85 løyvene tilbakekalles fordi Vlantana ikke oppfyller kravet til god vandel, opplyser Statens vegvesen i en melding tirsdag morgen.

Som YrkesBil.no tidligere har omtalt har myndighetene avdekket en rekke alvorlige lov- og regelbrudd ved kontroll i selskapet.

Blant annet er det snakk om brudd på kjøre- og hviletid, manglende utlevering av lovpålagt dokumentasjon, systematisk feilregistrering av timelister, brudd på allmenngjort lønn og manglende utbetaling av lønn til ansatte.

Dette er første gang Statens vegvesen tilbakekaller løyver på grunn av vandel.

- God vandel er et av vilkårene for å ha transportløyve i Norge. Oppfyller du ikke kravene så får du ikke drive transportvirksomhet. Vi skal ha en enhetlig praksis med like vilkår i transportnæringen, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen.

Vlantana Norge AS har fire ukers klagefrist fra vedtaket ble sendt ut. Løyvene blir først ugyldig når klagefristen har gått ut. Men det ser ikke ut til at selskapet vil ta noen betenkningstid.

Vlantana Norge AS, som har vært utsatt for et massivt mediepress de seneste månedene, har i dag nemlig sendt ut følgende pressemelding:

«Etter å ha vurdert alle utfordinger som selskapet har møtt i den senere tid, har generalforsamlingen i Vlantana Norge AS dessverre sett seg nødt til å fatte beslutning om å iverksette en styrt avvikling av selskapet.

Per 01.03.20 vil selskapet ha oppfylt alle sine kontrakter og økonomiske forpliktelser i forhold til sine oppdragsgivere og leverendører. Fra og med mars vil selskapet starte avviklingen av selskapet.

I mars vil resterende 10 transportløyver leveres tilbake Statens vegvesen/Nasjonalt transportløyve. 75 løyver er allerede innlevert.

Etter at myndighetene i høst stilte en rekke krav til Vlantana Norge har selskapet arbeidet intenst for å oppfylle alle krav som er stilt. Samtlige medarbeidere har fått justert og etterbetalt godtgjørelse, og har funnet nytt arbeid eller har fått tilbud om jobb i Litauen.

Vlantana Norge mener at selskapet nå oppfyller alle krav til fortsatt drift. Situasjonen har imidlertid ført til at Vlantana Norge har mistet viktige kontrakter – noe som gjør det umulig å drive forsvarlig videre.»


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2554 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 301 LASTEBILER TIL SALGS