- Korona-stengte trafikkstasjoner skaper trøbbel for registrering av kjøretøy
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Korona-stengte trafikkstasjoner skaper trøbbel for registrering av kjøretøy
Bilimportørenes Landsforening (BIL) ber Statens vegvesen åpne for registrering uten fysisk oppmøte. Veivesenet svarer at de vurderer «å åpne for fremstilling og godkjenning av nyttekjøretøy», slik de gjorde i mars i fjor.

alt

I forbindelse med nedstengingen av Oslo-området på grunn av det muterte koronaviruset, vil også Statens vegvesens tjenester bli berørt.

Fra mandag 25. januar vil trafikkstasjonene i området være stengt. Det vil ikke være mulig å få gjennomført teoriprøver, hallkontroller eller kjøretøy- og førerkorttjenester i skranken. Det vil heller ikke være oppkjøringer ved disse lokasjonene.

I første omgang er det snakk om trafikkstasjonen i Mysen, Drøbak og på Risløkka i Oslo i tillegg til oppkjøringstilbudet i Moss som er berørt. Personer som bor i disse områdene kan heller ikke benytte seg av tjenester ved andre trafikkstasjoner.

– Vi beklager ulempene dette vil medføre for brukerne våre, men håper på forståelse for at vi alle nå må gjøre det vi kan for å begrense spredningen av viruset. Vi vil løpende gjøre vurderingen om det er enkelte tjenester vi vil kunne åpne for, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Under nedstengningen i mars i fjor fikk bilbransjen, etter betydelig påtrykk, åpnet for godkjenning og registrering av yrkesbiler.

Nå ber BIL Statens vegvesen om å gjøre det samme igjen, fremgår det av en brevutveksling mellom BIL og veivesenet som YrkesBil har fått tilgang til.

Teknisk direktør i BIL, Tore Lillemork, skrev søndag følgende til Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen:

«BIL har som kjent for SVV, allerede vært «føre var» og understreket at enkeltregistrering kan videreføres også i et tilfelle der dere blir nødt til å stenge trafikkstasjonene for publikum igjen.

For et slikt tilfelle har vi bedt om at Statens vegvesen er forberedt på å ha en «plan B», ref. vårt opprinnelige forslag fra fredag 13. mars 2020, om at en gjennom en slik periode ikke trenger å møte opp ved trafikkstasjon med nytt kjøretøy for besiktigelse.

Da vil det etter vår mening være fullt forsvarlig å avvente besiktigelsen til situasjonen har normalisert seg og gi kjøretøyet en betinget godkjenning basert på sentral dokumentgodkjenning.

Dette med referanse til SVVs egen henvisning til sine nylig utviklede – og utmerkede – digitale tjenester.

Vi gjør oppmerksom på at salg av kjøretøyer foregår digitalt og pr. telefon, og at utleveringer kan foretas, selv om også bilforhandlere må holde sine fysiske salgslokaler stengt.

Bilverksteder tillates å være åpne.

Det er nødvendig med rask respons i form av åpning for ovenstående registreringsløsning, og BIL står selvsagt kontinuerlig til tjeneste for Statens vegvesen om det er noe vi kan bidra med».

Senere søndag fikk BIL følgende midlertidige, men positive tilbakemelding fra Statens vegvesen:

«Først og fremst vil vi se på muligheten for å åpne for fremstilling og godkjenning av nyttekjøretøy, slik vi gjorde i mars. Jeg har tro på at det skal la seg gjøre, jfr også som du skriver, at verksteder holder åpent. Men vi må gjøre våre analyser mht. smitterisiko. Jeg vet mer om dette i løpet av morgendagen (mandag, red. anm).

Dersom vi ikke kan åpne for godkjenning i hallene våre, og situasjonen øker i tid og omfang, må vi vurdere andre nødløsninger, herunder det dere foreslår.»


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1406 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 139 LASTEBILER TIL SALGS