Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Dodge-familien

Dodge Durango

Dodge Dakota

Dodge Durango

Dodge Dakota

Chrysler, Jeep og Dodge på norsk

Chrysler Norge AS har i dag presentert planene for nærmeste fremtid. Det innebærer flere nye modeller under de forskjellige merkenavnene.

Publisert

Viktigst av nykommerne er Grand Cherokee, som nå endelig er aktuell for Norge. Modellen har vært på USA-markedet i et drøyt år, og er helt ny sammenlignet med sin forgjenger.

”Nytt” i denne sammenhengen betyr ganske mye: nytt interiør og eksteriør, nye motorer og gearkasser, nytt 4WD-system, nytt hjuloppheng, tannstangstyring samt høyere utstyrs- og sikkerhetsnivå enn forgjengeren. Lengden er strukket med 14cm over en akselavstand som er økt med 9cm.

Kraftpakker
Mest aktuell for Norge og resten av Europa er 3,0 CRD med V6 turbodiesel, som byr på 218hk og 510 Newtonmeter. Er du blant de få som sverger til bensinmotor i denne biltypen, kan du velge mellom to V8’ere – en 4,7-liter på 231hk / 410Nm eller en ekte 5,7-liters HEMI god for 325hk / 500Nm. Sistnevnte har MDS-systemet som gjør at den under rolig kjøring kun bruker fire sylindre.

5-trinns automatkasse med mulighet for manuell overstyring er standard i samtlige modeller. Quadra-Drive II er det avanserte 4WD-systemet som via tre elektronisk styrte differ automatisk fordeler kreftene dit de kommer best til anvendelse. Under normal kjøring 48/52 prosent mellom for-/bakaksel, men i ekstreme tilfeller inntil 100% til et hjul.

Med dieselmotor kan Grand Cherokee leveres i to utstyrsnivåer mens V8’erne er max loaded, noe som i tillegg til avanserte sikkerhetspakker betyr elektronisk styrt 2-sone klimaanlegg, elektrisk justerbare skinnseter, fullskjerm navigasjonsanlegg, radio-CD-skifter med høyttalere, cruisecontrol og regnsensor.

Priser
Prisene på nye Grand Cherokee er som følger:

  • 3,0 CRD Laredo – kr 749.000
  • 3,0 CRD Limited – kr 789.000
  • 4,7 Limited – kr 949.000
  • 5,7 HEMI Limited – kr 1.198.000

De andre to
Importøren fortalte også om sine planer for Dodge. Den helt nye Caliber kommer til oss neste sommer, men i mellomtiden kan de som ønsker en større bil (men liten nok til at den holder seg under 3,5 tonn) velge mellom Durango varebil og Dakota pickup.

Førstnevnte leveres med de samme motorene som Grand Cherokee og får priser på henholdsvis kr 459.000 (4,7/V8) og 514.000 (5,7Hemi/V8). Dakota skal selges med den samme 4,7-literen mens alternativet blir en 3,7-liters V6 bensin.

Chrysler PT Cruiser får en lettere facelift i løpet av høsten, mens 300C blir tilgjengelig med V6 dieselmotor. Det jobbes utvilsomt for å posisjonere de tre Chrysler-merkene på europeisk grunn.

Powered by Labrador CMS