Transit kommer som plug-in hybrid

Ford lanserer Transit Custom som plug-in hybrid i Europa i 2019.

Publisert

Bilprodusenten meldte denne uken at de i løpet av de fem neste årene skal lansere 13 globale elektrifiserte kjøretøy. Foruten flere personbiler, omfatter elektrifiseringen nyttekjøretøy som pickupen F-150 og Transit Custom. Foreløpig har de bekreftet syv konkrete modeller.

Testing av Transit Custom plug-in hybrid starter i Europa senere i år, sammen med utprøving av et nytt sett med mobilitetstjenester og «konnektivitet», melder Ford i en pressemelding.

Testes i «tøffe» forhold
I tillegg skal en flåte på 20 Transit Connect hybridtaxi og varebilprototyper testes i det Ford omtaler som «noen av verdens mest krevende trafikkforhold»: New York og flere store amerikanske byer.

«Disse Transit Connect bygger på suksessen til verdens første hybridtaxi - Ford Escape Hybrid - som også var verdens første hybrid-SUV og den første nord-amerikansk byggede hybridbilen. Mange Escape Hybrid-drosjer er fortsatt på veien, flytter passasjerer mer enn 560.000 km hver, og bruker fortsatt sine originalbatterier», skriver produsenten i en pressemelding.

Investerer betydelig
Planene er en del av en investering på 4,5 milliarder dollar innen 2020, på elektrifiserte kjøretøy, for å tilby kundene større drivlinjefleksibilitet for hele Fords globale kjøretøyutvalg.

I dette ligger også et mål om å være en bilprodusent – så vel som et mobiltetsselskap, herunder ledende innen elektrifiserte og selvkjørende kjøretøy og kunne tilby kundene nye mobilitetsløsninger, opplyser selskapet.

For å gjennomføre planene ansetter Ford 700 nye mennesker, investerer 700 millioner dollar og åpner nytt produksjons- og innovasjonssenter på Flat Rock-fabrikken.

Powered by Labrador CMS