Ny treseters Renault

Renaults lille varebil Kangoo oppgraderes, og får nå blant annet tre seter. Det er ett mer enn tvilling Mercedes Citan kan by på.

Publisert

SEATLIFT: Dagens Renault Kangoo ble introdusert i 2008. Den er solgt i flere enn 400.000 eksemplarer på verdensbasis, og rangerer som Europas mest solgte varebilmodell i Europa i 2012 med en markedsandel på 17,4 prosent.

Bilen finnes i en rekke Varianter. Her hjemme leveres den som kort og lang varebilutgave, og som elektrisk bil, Kangoo Z.E. I tillegg selges den som 5-seters flerbruksbil.

Face’n seatlift
Ikke uventet har bilen nå fått ny front i tråd med Renaults nye designspråk, dessuten nye sidespeil og baklykter.

Minst like viktig er nok at alle versjoner av Kangoo Express varebil nå kan leveres med tre forseter.

Det er en fordel som hittil kun de franske konkurrentene Partner/Berlingo har hatt. Og det vil være med på å fremheve bilen fra sin tyskmerkede tvilling Citan

Motor og service
Renault varsler samtidig nye motorer med «de laveste forbruk- og utslippstallene i bransjen».

Dieselmotorene på hhv. 75 og 90 hester har begge et oppgitt snittforbruk på 0,43 l/mil, som gir et CO2-utslipp på lave 112 g/km.

I tillegg er bilene utstyrt med en ECO knapp som visstnok kan hjelpe føreren med å redusere drivstoff forbruket med opptil 10 prosent.

Minst like økonomisk er det nok at serviceintervallene økes fra 30.000 til 40.000 kilometer.

Og epost og lys i bilen

En helt ny funksjon som varsles er dessuten et «R-Link-system», der føreren gjennom en 7-tommers skjerm får tilgang til TomTom-navigasjon, radio og kan laste ned epost direkte i bilen.

Den elektriske utgaven Kangoo ZE får også en såkalt Voice Funksjon: Bilen gir fra seg en lyd ved kjøring opptil 30 km/t for å gjøre forgjengere og syklister oppmerksom på at det kommer en lydløs elbil.

Alle Renault Kangoo produseres på Renaults Maubeuge fabrikk i Nord-Frankrike, hvor for øvrig også søsterbilen Mercedes Citan produseres. Kangoo Z.E. ble for øvrig kåret til Årets varebil i Europa 2012, og er Europas mest solgte elbil med 7.000 solgt i 2012.

Powered by Labrador CMS