Varetaxi for storbyer

Her kommer en varebil for dem som ønsker å kjøre miljøvennlig, uten å bekymre seg for kort rekkevidde.

Publisert
LEVC plug-in varebil<br><br>
LEVC plug-in varebil

London Electric Vehicle Company (LEVC) har offentliggjort det første bildet av sin kommende varebil. Dermed får vi bekreftet det vi kunne avsløre i form av spionbilder i februar:

Plattformen som danner grunnlag for den nye, miljøvennlige London-taxien skal også legges under en ny varebil.

Det samme gjelder den hybride drivlinjen som består av elmotor, en 1,5-liters bensinmotor som fungerer som rekkeviddeforlenger og batteripakke.

Taxien har en oppgitt rekkevidde på 400 miles (643 km), hvorav 70 miles (112 km) på ren eldrift.

Batteriene kan lades til 80 prosent på 20 minutter via en dedikert ekspress-lader, eller på 8-10 timer via en standard kurs.

Man forventer tilsvarende tall for varebilen, men tung last vil selvsagt redusere rekkevidden.

LEVC eies av Geely som også kontrollerer Volvo, og de mener markedet er modent for et helt nytt produkt.

De hevder deres bil ikke primært skal fokusere på «last-mile-delivery» men i stedet være et bindeledd mellom distribusjonssentre utenfor byene og destinasjoner i bysentra der kun miljøbiler slipper inn.

– Segmentet vi skal dekke er distribusjonsbiler som kjøre rundt 15-20 mil om dagen – en rolle som i dag ivaretas av 1-tonns dieselvarebiler, sier LEVC.

Selskapet har investert 325 millioner pund i en ny produksjonslinje i Warwickshire, ved anlegget som allerede er i gang med å bygge den nye LEVC TX taxien.

Selskapet forventer en samlet årsproduksjon for de to modellene på 10.000 biler i 2020, og en dobling av dette innen 2022. De forventer 50/50 fordeling mellom taxi og varebil.

LEVC har foreløpig ikke sluppet så mange flere detaljer, men de hevder at løsningen deres ikke bare er mer miljøvennlig – den sørger også for lavere driftskostnader og bilene kan ta seg inn i soner der dieselbiler ikke slipper til. Slike soner blir det flere av i årene fremover.

Som Volvo-eier er Geely opptatt av at sikkerhet og komfort ivaretas på best mulig vis for både sjåfør og passasjerer.

LEVC varebilen skal offisiell avdukes i løpet av inneværende år før produsenten åpner for salg i 2019. Norsk importør er Norwegian Mobility Group – et firma i samme gruppe som Subaru Norge.

Powered by Labrador CMS