VINNERLAGET I AKSJON: «Top Fem» fra Borgeskogen gikk til slutt av med seieren, og gjør seg nå klare til å representere de norske fargene i Bratislava 8. oktober.

- Her handler det om å løse oppgaver som et team

Norsk Scanias lag til den europeiske finalen i Scania Top Team-konkurransen er klar.

- Det er en tøff konkurranse, men også en mulighet for våre teknikere til å vise at de er de beste av de beste, sier Erlend Emilsen ved Scanias Kompetansesenter.

Scanias Top Team-konkurranse går over to år, med lag fra 60 land og mer enn 8.000 deltagere. Lagene konkurrerer først i teoretiske runder hvor de slås ut.

I Norge møttes fem lag med totalt 25 deltagere for å kåre det beste verkstedteamet i Norsk Scania.

«Top Fem» fra Borgeskogen gikk til slutt av med seieren, og gjør seg nå klare til å representere de norske fargene i Bratislava 8. oktober.

- Før Top Fem skal til Europafinalen skal vi ha en ekstra «drillerunde» med dem her på Kompetansesenteret, slik at de skal være best mulig rustet til finalen. Laget har høy kompetanse og har allerede vært i èn verdensfinale, så dette kan gå veien igjen, sier en optimistisk Emilsen.

Top Team er en konkurranse hvor teamene fra verkstedorganisasjonen i Scania verden over kan vise hva de er gode for når det gjelder feilsøking, diagnose og reparasjon.

- Her handler det om å løse oppgaver som et team, noe våre ansatte gjør hver eneste dag, sier Servicemarkedsdirektør Einar Stavset Laheld, som fulgte konkurransen med stor spenning.

TOP FEM: Fra venstre: Distriktssjef på anlegget Petter Nordnes (med som coach), Steinar Skjeggerød, Kenneth Avdal, Gunne Stokland, Trond Linnerud og Bjørn Martin Muggerud.

Lagene som møttes i den nasjonale finalen var: Verdal, Stavanger, Molde, Narvik og Borgeskogen.

Konkurransen besto av fem tekniske arbeidsstasjoner hvor de måtte diagnostisere og løse mekaniske og elektriske problemer med lastebiler, busser og industrimotorer.

En tung post med mange teorispørsmål skulle også besvares. Alle postene hadde i tillegg en tidsfrist som la et enda større press på deltagerne.

Etter en lang dag med krevende oppgaver vant til slutt laget fra Borgeskogen utenfor Tønsberg.

Laget består av Gunne Stokland, Kenneth Avdal, Bjørn Martin Muggerud, Trond Linnerud og Steinar Skjeggerød.

- Vi diskuterer allerede nå hva vi skal gjøre for å forsvare tittelen vår om to år. Men først drar vi til Bratislava, og vi har ingen planer om å gi oss der. Vi vil veldig gjerne til verdensfinalen, sier lagleder Stokland.

Sammen med kollega Linnerud, som har vært med på Top Team-konkurransene siden 1992 utgjør laglederen seniorteknikerne.

Avdal og Skjeggerød har lengre fartstid på verksted og nå administrasjon, mens Muggerud er yngstemann og «up and coming» med sine 3 år med fagbrev.

ALLE DELTAKERNE: Når 5 lag med totalt 25 deltagere møtes til dyst for å kåre det beste verkstedteamet i Scania merkes det at konkurranseinstinktet våkner og at konkurransenervene begynner å prege den enkelte.
Powered by Labrador CMS