GJENTAR OPPSKRIFTEN: 237 utstillere var representert og 15.482 personer besøkte Transport & Logistikk i Lillestrøm i 2019, der dette bildet er tatt. I september 2023 er det klart for ny bransjefest etter samme oppskrift hos NOVA Spektrum.

To store transport-messer neste høst

Nova Spektrum melder nå at de, sammen med blant annet Norges Lastebileier-Forbund, skal arrangere stor Transport & Logistikk-messe og konferanse i Lillestrøm neste høst. Fra før er det kjent at Transportmessa på Gardermoen arrangeres en måned tidligere.

Dermed er det bare å krysse av datoene i kalenderen for 2023 og finne frem gode «messe-sko».

Og bare la oss ta datoene først som sist:

Transportmessa på Gardermoen: 31. august til 2. september.

Transport & Logistikk på Nova Spektrum i Lillestrøm: 28.-30. september.

Kombinert messe og konferanse

Transport & Logistikk i Lillestrøm ble sist arrangert i 2019.

Den gang var 237 utstillere representert og arrangementet ble besøkt av 15.482 personer, ifølge arrangørene.

Konseptet er en sammenslåing er en sammenslåing av NLFs Transportmesse og NHO/Norsk Industris konferanse Transport og Logistikk.

Dette blir andre gang organisasjonene går sammen om dette arrangementet.

– Målsetningen er å skape økt oppmerksomhet rundt dagens og fremtidens transport og logistikknæring, skriver arrangørene i en pressemelding.

Partnerne som står bak Transport & Logistikk 2023 er tunge aktører som Norges Lastebileier-Forbund, NHO Logistikk og Transport, Nova Spektrum, Norsk Industri, Logistikkforeningen og Norske Havner.

– Vi opplever nå et sterkt fokus på temaer som digitalisering, oppbygging av en lade- og fylleinfrastruktur for tungtransporten, trafikksikkerhet og like konkurransevilkår. Dette vil være noe av det vi vil ta opp på neste års konferanse. Innspill og dialog vil alltid være viktig for oss, sier Are Kjensli, administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport.

Fyldig konferanseprogram

Arrangørene opplyser at de også denne gangen vil ha et stort konferanseprogram, i tillegg til messen. Her vil blant annet elektrifisering, rekruttering, miljø, sikkerhet og bransjens vilkår og samfunnspåvirkning i arbeidet med det grønne skiftet bli belyst.

– Vår ambisjon er å samle hele transportbransjen på ett sted. Ved å slå oss sammen vil vi ha et stort arrangement som vil gå mer i dybden og favne om enda flere tema– og ikke minst altså være en gigantisk arena for alle som har interesse for hva som rører seg innen transport og logistikknæringen i Norge. I september 2023 vil det bli rift om de 1.000 plassene på konferansen, forteller Jo Eirik Frøise, som også vil væreprosjektleder for konferansen Transport & Logistikk 2023.

– Norges Lastebileier-Forbund har arrangert utstilling siden tidlig på 1980 tallet og er svært glad for at vi for andre gang på rad har med oss NHO og Norsk Industri til et felles arrangement, sier Geir A. Mo, administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund.

Han mener slike messer spiller en viktig rolle for å vise den store variasjonen i næringen.

– Vi kan tilby svært variert arbeid til tusenvis av personer og kan garantere at de som velger en yrkeskarriere i transportnæringen et sikkert og godt levebrød. Samtidig er messen en viktig møteplass for våre bedriftsledere og ulike leverandører, noe som sammen med et godt og variert konferanseprogram bidrar til å gjøre norsk transportnæring bedre, sier Mo.

Arrangørene melder at salget av stands allerede er i gang.

– NOVA Spektrum er svært glad for å få være vertskap til den store og flotte messen og konferansen Transport og Logistikk. Sammen med arrangørene vil vi i løpet av noen korte måneder selge ut utstillingen, forteller Trond Andersen, kundedirektør hos NOVA Spektrum.

Gardermoen hvert annet år

Transportmessa på Gardermoen som arrangeres av Bjørn Magnussen var også tilbake i 2021 etter et opphold, og skal ifølge arrangementets hjemmeside arrangeres igjen i 2023.

«Gardermoenmessa arrangeres annet hvert år og alltid månedsskiftet august/september som for 2023 blir torsdag 31. august til lørdag 2. september. Det er store forventninger tilknyttet den 11. utgaven, allerede nå ser vi for oss rekordstort arrangement samt 20 år siden første-utgaven i 2003 på Biri», heter det på hjemmesiden.

Her meldes også om en ny vri på messen som tradisjonelt har vært forbeholdt transportnæringen:

«Med utgangspunkt i at transport- og anleggsbransjen har mange felles brukere, lot vi Fredheim Maskin/Nasta/Volvo Maskin delta som "test-utstillere" i 2021 og fra 2023 ønskes alle leverandører av anleggsmaskiner som gagner transportbransjen velkommen».

Powered by Labrador CMS