- Ny studie: Må øke antall nullutslippslastebiler med 100-gangeren
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Ny studie: Må øke antall nullutslippslastebiler med 100-gangeren
Europeiske lastebilprodusenter estimerer at rundt 200.000 "nullutslippslastebiler" må være i drift innen 2030, dersom man skal nå målene for CO2-utslipp for tunge lastebiler.

alt

En ny studie fra European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) viser at det i dag er rundt 6,2 millioner nyttekjøretøy i kategorien "medium og heavy" på veien i EU-området, med en snittalder på 13 år.

Nesten 98 prosent av disse lastebilene kjører på diesel, ifølge den ferske 2021-utgaven av rapporten «Vehichles in Use» fra ACEA. Kun 2.300 – eller 0,04 prosent av den totale flåten – er såkalte nullutslippslastebiler.

Basert på ACEAs nye data vil det innebære behov for å øke antall «nullutslippslastebiler» med 100-gangeren på under ti år, dersom man skal nå målene for CO2-utslipp for tunge lastebiler.

I EUs mobilitetsstrategi som nylig ble publisert har EU-kommisjonen et mål om å ha 80.000 «nullutslippslastebiler» på veien innen 2030, men ifølge ACEA vil ikke det holde for å nå målet om 30 prosent reduksjon i CO2-utslippene.

Tidligere har vi fortalt at ACEA beregner et behov for 90.000 nye ladepunkter for elektriske tunge kjøretøy innen 2030.

ACEA-topp Eric-Mark Huitema forsikrer at lastebilprodusentene jobber på spreng for å oppfylle sine forpliktelser om å utvikle «nullutslippslastebiler» de neste årene, men understreker at de trenger hjelp.

– For å gjøre nullutslippsbiler til det foretrukne valget blant transportoperatører, er det nødvendig med hastetiltak på EU-nivå. Dette inkluderer etablering av CO2-baserte veiavgifter, energibeskatning basert på karbon- og energiinnhold i drivstoff, et forsvarlig prissystem for CO2-utslipp og, viktigst, et tett nettverk av lade- og drivstoffinfrastruktur som er egnet for lastebiler, sier han.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1439 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 136 LASTEBILER TIL SALGS