e-Deliver 9 på plass i Norge

Litt forsinket er den store elektriske varebilen fra kinesiske Maxus nå klar for norske veier. Importøren opplyser at de har forhåndssolgt hundre biler i Norge.

Publisert

Da YrkesBil omtalte e-deliver 9 i februar i år opplyste importøren, RSA, at elvarebilen skulle være leveringsklar fra april 2021.

Det ble den ikke, men nå i starten av juni melder importøren at de første bilene er på plass i Norge.

Standardutgaven er tilgjengelig i to forskjellige størrelser: 9,7 m³ og 11 m³.

Velger du 11 m³ varerom har man mulighet for tre forskjellige batteripakker (51,5 kWh, 72 kWh og 88,55 kWh), velger du 9,7 m³ varerom har man mulighet for to forskjellige batteripakker (51,5 kWh og 72 kWh).

Bernhard Jahnsen, salgssjef i Maxus Norge, opplyser i en pressemelding at det før ankomst er forhåndsolgt 300 biler, og det forventes levert 1.000 biler til Norden i løpet av 2021.

– Det er 300 forhåndsolgte i Norden, drøye 100 er forhåndssolgt i Norge, presiserer Jahnsen på spørsmål fra YrkesBil.

– Det er store flåter som skal byttes ut i tiden fremover og Maxus er med på denne spennende utskiftingen, fortsetter han.

RSA bekrefter nå også at e-Deliver 9 kan leveres som ni seters personbil, 8-seters personbil med universell utforming med inntil 2 rullestolplasser og chassis med mulighet for tilpasning til plan og skap.

Som chassis kan den leveres i to ulike lengder. e-Deliver 9 bygges da om av lokale ombygningsfirmaer.

– Det er et greit utvalg blant mindre elektriske varebiler på det norske markedet, men på store elektriske varebiler er det mer begrenset. e-Deliver 9 har muligheten til å dekke et bredt spekter innen store varebiler, legger Jahnsen til.

Powered by Labrador CMS