Bestiller 100.000 elvarebiler fra nyoppstartet produsent

Netthandelsgiganten Amazon har åpenbart stor tro på Rivian.

Publisert
Rivian elektrisk varebil

Ordren på 100.000 elektriske varebiler er ifølge Amazon-grunnlegger Jeff Bezos verdens største bestilling av elektriske kjøretøy noensinne.

Og det av en varebilmodell ingen i offentligheten hadde hørt om eller sett snurten av inntil forrige uke.

Det er den amerikanske start up-en Rivian som skal levere varebilene. Selskapet fikk massiv oppmerksomhet da de viste frem konspetbilene R1T pickup og R1S SUV på bilutstillingen LA Auto Show i 2018.

At produsenten foreløpig ikke har levert ut noen ferdigproduserte kundebiler, før de nå altså plusser på menyen sin med en stor elektrisk kassebil, later ikke til å bekymre Amazon.

Netthandelsselskapet forventer å kunne ta i bruk sine første elektriske varebiler fra Rivian i 2021, og skal ha alle 100.000 på veien innen 2030.

Foreløpig er verken tekniske data eller priser for den nye varebilmodellen kjent. Men av bildene å dømme er det ikke snakk om noen liten bil, og når det gjelder drivlinje er det ikke usannsynlig at den vil dele plattform eller i det minste mange komponenter med sine pickup- og SUV-søsken.

Jeff Bezos – som er en av verdens rikeste personer – lanserte i forrige uke Amazons klimaplan, der selskapet forplikter seg til å bli fullstendig karbonnøytrale innen 2040.

I forpliktelsen ligger at selskapet skal følge avkarboniseringsstrategier i tråd med Paris-avtalen, samt måle og rapportere sine drivhusgassutslipp underveis.

Powered by Labrador CMS