- EU-milliarder til «grønn transport» i Norge
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
EU-milliarder til «grønn transport» i Norge
Den europeiske investeringsbanken (EIB) og SG Finans har undertegnet en avtale med en kredittlinje på 1,73 milliarder norske kroner (180 millioner euro) for å støtte lavkarbon transportmetoder i Norge.

alt

Støtten skal også omfatte utleie av utstyr til små og mellomstore bedrifter (SMB-er), mellomstore børsnoterte bedrifter og offentlig og privat sektor i Norge.

Finansieringen kan gjelde alt fra varebiler, til lastebiler og busser – som er i kommersiell drift.

70 prosent av lånet fra EIB, som er EUs egen bank, blir øremerket investeringer i «klimavennlige transportprosjekter».

– Vi er nå i en god posisjon til å gi veiledning og støtte til våre 50.000 kunder når de vil omstille seg til en grønnere framtid, sier Hans Einar Herzog, Deputy CEO i SG Finans, som er en del av Societe Generale Equiment Finance.

Elbusser
Herzog sier det er en enorm oppgave å skulle finansiere overgangen til en lavkarbonøkonomi.

– Vi deler målene til EIB og er glade for å kunne inkludere dette viktige samarbeidet i vårt «bærekraftige finansieringstilbud», som samler all vår ekspertise på miljø og samfunnsengasjement over hele spekteret av investerings- og finansieringsløsninger, utdyper han.

På et arrangement i Oslo fredag morgen undertegnet SG Finans den første transaksjonen i denne kredittlinjen med Norgesbuss AS.

Busselskapet vil blant annet finansiere de 17 elektriske bussene fra Volvo, som de nylig har bestilt gjennom denne finansieringsavtalen. Elbussene som skal stasjoneres i Nittedal og Lørenskog skal erstatte dieselkjøretøyer.

– Alle 87 bussene i anbudet er finansiert med midler fra dette samarbeidet. I tillegg til de 17 elbussene skal resten av bussparken kjøre på biodiesel. Inntil nå har det vært litt utfordrende å få finansiering til elbusser, blant annet fordi det er stor usikkerhet rundt annenhåndsmarkedet. Gjennom samarbeidet med EIB har SG Finans blitt mer offensive i å finansiere denne type teknologi, sier direktør Atle Rønning i Norgesbuss.

Første gang
EIB støtter finansiering av «klimavennlige nyttekjøretøy» også i andre land. Som regel skjer det da gjennom direkte støtte til prosjekter. For eksempel en by som ønsker å elektrifisere bussflåten sin.

– Det som er spesielt her, er at vi gjør dette gjennom en partner – SG Finans – og at dette gjelder for små og mellomstore prosjekter. I tillegg er det første gang en så stor andel som 70 prosent av lånet er øremerket investeringer i klimavennlige transportprosjekter, sier Sandrine Croset til YrkesBil.no.

Hun er direktør for lån i Nord-Europa i EIB.

– De store prosjektene kan vi finansiere direkte, men det kan vi ikke med de mindre prosjektene. Ved å samarbeide med partnere slik som dette kan vi også bidra i de mindre men like fullt viktige prosjektene. Foreløpig er vi ikke der at hele bussflåten i en by kan elektrifiseres, men også de små prosjektene som er viktige for å komme i gang trenger finansiering. Alle små steg er viktige, og i sum kan de bli betydelige, sier Croset.

EIB-direktøren legger ikke skjul på at det er en stor forpliktelse SG Finans har gått med på.

– Nå må de levere, men de har en god plan så jeg er trygg på at de vil klare dette. Vi kommer til å følge opp dette tett. De må blant annet sendes oss beskrivelser av prosjektene som de ønsker å finansiere med disse midlene, så foretar vi en vurdering av om de oppfyller kriteriene og sier «ja» eller «nei».

AVTALE: Thierry Béchet (f.v.), EUs ambassadør til Norge, Hans Einar Herzog, Deputy CEO i SG Finans, Sandrine Croset, direktør for lån i Nord Europa i EIB og Atle Rønning, direktør i Norgesbuss, var alle tilstede på avtalesigneringen fredag. Foto: Brede Høgseth Wardrum

pic

logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2200 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 278 LASTEBILER TIL SALGS