- Skal levere 17 elbusser til Romerike
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Skal levere 17 elbusser til Romerike
Volvo Buss har mottatt en bestilling på 17 elektriske busser av typen 7900 Electric fra Norgesbuss.

alt

Dette er så langt den fjerde bestillingen i Norge av helelektriske busser fra Volvo.

Fra før har Trondheim (35), Drammen (6) og Lillehammer (2) bestilt samme busstype.

Nylig ble 7900 Electric også lansert som leddbuss.

Nytt IT-system
De 17 elbussene Norgesbuss har bestilt skal gå i trafikk på Romerike, rett nord for Oslo. Totalt får selskapet 87 busser i drift i dette området i kommende anbudsperiode. 

Elbussene skal kjøre på sentrale linjer i Lørenskog, og skal settes i drift 1. juli 2019. Dette er startdatoen for en av Norges mest omfattende busskontrakter: 413 busser, hvorav 39 helelektriske, skal kjøres i seks kontraktsområder på Romerike.

Volvo skal levere den første elbussen i første kvartal for å kunne klargjøres for ITxPT (Information Technology for Public Transport), den nye standarden for IT-systemer både for utstyr om bord på bussene og for back office-systemer.

LES OGSÅ: VDL skal levere 40 elbusser til Oslo

Forventer synergieffekt
Kjøretøyene selges som en del av en nøkkelferdig totalløsning, der Volvo leverer alt vedlikeholdet av bussene, i tillegg til batteriene, til en fast månedlig pris.

– Vi har opparbeidet oss en betydelig ekspertise på elektrisk drift som vi tar med oss inn i samarbeidet med Norgesbuss, og vi forventer en god synergieffekt med prosjektene som allerede er satt i gang i Trondheim, Drammen og Lillehammer, sier Svenn-Åge Løkken (bildet), salgsdirektør i Volvo Buss Norge.

LES OGSÅ: Kineserne kommer

80 prosent lavere energiforbruk
Bussene har en batterikapasitet på 200 kWh. De lades via en CCS-lader på terminalen, og energiforbruket er cirka 80 prosent lavere enn tilsvarende dieselmodeller.

– Vi ser frem mot denne leveransen, som kommer til å være positiv for både sjåfører og passasjerer, samtidig som den reduserer de lokale utslippene, uttaler Henning Berthelsen, teknisk direktør i Norgesbuss AS.                                                    


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2136 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 243 LASTEBILER TIL SALGS