Vognmannen + Tommytreffet = (kanskje) sant

Veteranbilløpet for lastebiler, Vognmannen, som skulle vært avholdt under Veterandagene på Magnor i år ble utsatt. Nå jobbes det med å slå sammen Vognmannen med Tommytreffet til høsten.

Publisert
Årets treffsesong er amputert som følge av korona, men flere øyner håp for at Vognmannen og Tommytreffet kan arrangeres sammen. Her fra et tidligere treff. Foto: Knut Skallerud
Årets treffsesong er amputert som følge av korona, men flere øyner håp for at Vognmannen og Tommytreffet kan arrangeres sammen. Her fra et tidligere treff. Foto: Knut Skallerud

Tommy Olsen i Transporthistorisk forening opplyser til YrkesBil at hvis myndighetenes smitteverntiltak åpner for arrangement for 400-500 personer, vil Vognmannen og Tommytreffet bli arrangert sammen i Haldenområdet lørdag 3. oktober i år.

Vognmannen arrangeres vanligvis annet hvert år på Magnor og de mellomliggende år andre steder i Norge. Tommytreffet arrangeres hvert år på høsten i Halden.

– I år det det muligheter for at disse to treffene slås sammen, men vi må avvente signaler fra myndighetene. Et makstak på 200 personer per arrangement, som gjelder i dag, blir for lite for disse treffene samlet. Det kreves fort minst 50 personer bare som funksjonærer, sier Tommy Olsen.

Kan bli avklart 15. juli
Han håper mye vil bli avklart når Regjeringen kommer med sin varslede oppdatering av smitteverntiltakene 15. juli.

– Interesserte kan følge med på Transporthistorisk forening sin hjemmeside. Der blir det publisert informasjon så snart avgjørelsen vedrørende arrangementet er tatt. Dersom vi kan gjennomføre slik vi ønsker vil det bli åpnet for påmelding fra 1. august, sier Olsen.

For Vognmannen er 2020 et spesielt år. Det er nemlig 25 år siden det første løpet ble arrangert på Nedre Romerike i 1995, den gang med cirka 70 kjøretøyer.

Årets utgave skulle dermed være et jubileumsarrangement, og det var ventet stor deltakelse, inntil koronarestriksjoner førte til avlysning. I 2019 deltok hele 213 kjøretøy på Vognmannen.

– Nettopp 25 års-jubileet er en av grunnene til at vi jobber hardt for å få gjennomført Vognmannen i år, sier Tommy Olsen.

LES OGSÅ: Korona-krise i yrkesbilnæringen

Startet privat treff
Årets Tommytreff blir på sin side det 18. i rekken, etter oppstarten i 2002. Den gang deltok 14 biler, mens det i fjor deltok hele 75 veterankjøretøy.

Det er Tommy Olsen og hans familie og venner som arrangerer Tommytreffet hver høst i og rundt Halden. Arrangementet samler veterankjøretøy og eierne deres til sosialt samvær og kjøretur.

– Det hele startet vel egentlig med at vi i Transporthistorisk Forening snakket om at det skjedde lite etter Vognmannen. Jeg foreslo derfor at vi skulle møtes første helgen i oktober, for en samling før vi setter bort «bilane», forteller Olsen.

Treffet er et unikt arrangement fordi det er i privat regi, og ikke er organisert av en klubb eller organisasjon. At arrangementet skulle vokse fra 14 til 79 deltakende kjøretøy hadde ikke Tommy Olsen sett for seg, da de startet.

– De første årene bakte kona mi, Heidi, rundstykker til frokost for deltakerne, men etter hvert måtte det fryktelig mange rundstykker til. De seneste årene har vi vært så heldige å få sponset frokost fra den lokale Rema 1000-butikken, forteller Olsen.

Egentlig synes han navnet på treffet, og det at han får «all oppmerksomheten», er litt misvisende.

– Hele familien er jo med på dette, så det er egentlig feil at det er jeg som står fram hele tiden. Svigerfar, døtrene mine Petronelle og Annemarte, søsteren til kona, Regie, og mannen hennes, Morten, er blant de viktige bidragsyterne. Ja, og så har vi May Tove som dirigerer alle mannskapene, sier Tommytreffets far.

LES OGSÅ: Savner du motorsport? Sjekk ut digital truck racing

Bildeglimt fra tidligere treff
Imens vi venter på en avklaring rundt hva som skjer med Vognmannen og Tommytreffet i år, er det fullt mulig å glede seg med noen minner fra tidligere treff.

Se bilder fra Tommytreffet her og fra Vognmannen her.

Powered by Labrador CMS