-
Bilskadereparatør
Bertel O. Steen Asker og Bærum AS
-
Mekaniker
Volvo Car Stor-Oslo AS
-
Bilkontrollør
NAF senter Dal
-
Bilberger
REDGO Norway AS avd Oslo
-
Bilansvarlig
Bertel O. Steen Lørenskog
-
Kunderådgiver
Toyota Østfold AS
-
Salgskonsulent Næring
Toyota Romerike AS
-
Salgskonsulent
Porsche Center Son AS
-
Bilkontrollør
NAF senter Mastemyr
-
Innkjøpsansvarlig
Motor Part AS
-
Bilmekaniker
Sør Caravan AS
-
Mekaniker/tekniker
Birger N. Haug AS avd Asker og Bærum
-
Bruktbilselger
Birger N. Haug AS avd Gardermoen
-
Oppretter
Volmax
-
Bruktbilselger
Bertel O. Steen Vestfold AS
-
Næringsselger
RøhneSelmer AS
-
Digital innkjøper
Autoproff Norge AS
-
Digital selger
Autoproff Norge AS
-
Senterleder
NAF senter Stavanger
-
Mekaniker
Birger N. Haug Oslo
-
Teamleder
Birger N. Haug Oslo
-
Takstmann
AutoIn bilskadesenter AS
-
Administrerende direktør
Motor Forum AS, Bergen
-
Sales Specialist
Axalta Coating Systems Norway AS
Truck i IKEA-ånd
Hvis IKEA hadde bygget en liten lastebil, hadde den vært slik. Formel 1-konstruktør har vist en revolusjonerende flat-pack truck.

Gordon Murray har hatt mange gode ideer etter at han ga seg med sensasjonelle Formel 1 biler og Superbiler som fremdeles er den standarden andre superbiler måles etter.
Men tankesettet hans har flyttet seg litt fra det verste av det verste, til ting som kan staves som «bærekraft» og «Økologisk».
Hans siste innslag i denne retningen er OX. En fullskala, veldig brukar lastebil som kan pakkes flatt og sendes til mottakeren, som så kan sette det hele sammen, med enkelt verktøy som følger med i pakken, på 12 timer.
Kjent ide
Vi har hatt forsøk på basic u-lands transportmidler før. Volkswagen forsøkte seg med sin Basistransporter (den ble vel faktisk produsert et sted under navnet Hormiga), Citroën hadde FAF (Facile a Fabriquer eller Facile a Financer) og så hadde vi den virkelige Africar, som heller aldri ble noe av.
Alle ble bygget for å skape noe enkelt og billig for langtvekkistanene, men Murrays er kanskje den glupeste hittil.
Toliters Ford diesel – den finner du overalt, som bare trekker foran. Men masse bakkeavstand og muligheter for store vinkler opp eller ned bakker, pluss 70 % av vekten over forhjulene, fullastet, gir nesten 4wd-egenskaper, uten at den trekker i alle ender.
Smarte løsninger
Målene er 423 x 207 x 230 cm – omtrent som gamle Land Rover 101, med 16-tommers hjul hentet fra Defender. Chassiset er av stål, og såpass høyt at det fungerer som container når bilen pakkes.
Karosseriet er hovedsakelig bygget av et finsk finer-produkt som heter Wisa-Trans. Kabinen tar tre i bredden (minst) med føreren i midten, og er så gjennomtenkt at frontruta er helt flatt og delt opp i tre seksjoner, slik at en knust rute, lett kan erstattes.
Egentlig er dette en cab-over truck med pickup-plan. Men man kan også bygge opp en slags hard top der bak som gir plass til minst ti personer under tak. Bilen som veier ca. 1500 kg har en lastekapasitet på utrolige litt over to tonn.
Dessuten finnes den med canvas-topp som også kan brukes som telt, og det er små kjøreramper slik at lettere anleggsutstyr lett kan trilles opp på planet.
Smart hele veien.
Initiativet kommer fra Sir Torquil Normann (heter du Torkil Nordmann må det da være noe norsk der, i bakgrunnen, et eller annet sted?) som ble inspirert av den opprinnelige Africar og som satte Gordon Murray og noen av hans til sammen 130 konstruktører i gang med å konstruere dette kjøretøyet.
Det var i 2012. Nå står de kjørbare prototypene her, og med sentrum i Sir Normans Global Vehicle Trust er man nå i gang med å finne de pengene som er nødvendige for å sette i gang.