img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
78 år med overskudd
Paccar, DAFs amerikanske eierselskap, rapporterer om positivt netto-resultat – for 78. året på rad. Rekord i bilbransjen?

alt

På tross av synkende lastebilmarked i USA kan Paccar fortelle om nok et positivt år. Riktignok sank omsetningen, fra 19,12 milliarder dollars i 2015 til 17,03 i fjor.

Det ble allikevel et nettoresultat på 521,7 millioner som tilsvarte 1,48 dollar pr. aksje – og det inkluderer en «bot» på 833 millioner dollars til EU-kommisjonen etter at truckbransjen ble tatt i en kartell-liknende konspirasjons-aktivitet.

Økte markedsandelene
Og aksjonærene fikk selvfølgelig utbytte igjen, 1,56 dollars pr. aksje denne gangen – ting tyder på at de begynner å bli vant til dette. Helt siden 1941 har Paccar betalt utbytte til sine aksjonærer – det må da være bransje-rekord?

140.900 biler solgte konsernet i fjor – de økte markedsandelen både i Nord Amerika og Europa. Hjemme (og i Canada) økte Kenworth og Peterbilt Klasse 8 markedsandelen fra 27,4 prosent i 2015 til 28,5 prosent i fjor.  Det var imidlertid i et marked som sank fra 278.000 til 216.000 biler.

Også i Europa sørget DAF Trucks for økt markedsandel, men det var i et økende marked. Her steg klassen over 16 tonn fra 269.000 til 303.000 og i dette segmentet økte de fra 14,6 til 15,5 prosent. 

Det er ikke bare hjemme i Holland de er markedsleder. Også i Polen, Ungarn og Bulgaria ligger de i tet, akkurat som de gjør i det store lastebilmarkedet i Storbritannia. Der har de jo røtter langt tilbake til Leyland-tiden.

Investerer
DAF-merket lever godt i andre deler av verden også. De er på plass i Emiratene, har åpnet en egen filial i Tyrkia, i Taiwan er de markedsleder blant de ikke-asiatiske og i Brasil har de egen produksjon og klarte jommen å øke markedsandelen der også.

Paccar fortsetter å bruke vesentlige deler av inntektene til å investere i produkter og produksjon. Noe av det vi kommer til å merke her hjemme er et flunkende nytt robotisert lakkeringsanlegg for hytter.

Det ligger i Westerlo, Belgia, og kommer til å bli en vesentlig komponent i effektivitetsarbeidet når den kommer i produksjon i løpet av sommeren.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1780 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 205 LASTEBILER TIL SALGS