BLIR BILLIGERE: Ford F-150 Lightning får lavere pris i Norge. Men billig blir den kanskje ikke.

Kraftig priskutt for F-150 Lightning

Ford hevder en betydelig reduksjon i produksjons- og ombyggingskostnadene er grunnen til at de nå setter ned veiledende pris på F-150 Lightning med hele 126 000 kroner i Norge.

– Et svært viktig element for å tilby våre kunder sikre og forskriftsmessige biler er ombyggingen av F-150 Lightning til europeiske spesifikasjoner. Denne ombyggingen gjøres i Tyskland for alle F-150 Lightning solgt gjennom Ford Motor Norge og er en forutsetning for å kunne tilby 5 års europeisk fabrikkgaranti. Vi har nå effektivisert denne ombyggingen og fått oversikt over alle kostnader, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg i en pressemelding. 

– Sammen med oppdaterte produksjonskostnader ved fabrikken i USA gjør dette at vi nå kan tilby norske kunder en enda bedre pris på vår store 5-seters helelektriske pickup. Dette er en fantastisk nyhet både for de som allerede har bestilt, og for de mange som går med en drøm om å kjøpe denne bilen, fortsetter han.

Varianten som selges gjennom offisielle kanaler i Norge er utstyrsnivået Lariat Launch Edititon i fargen Antimatter Blue Metallic, og den veiledende prisen er redusert fra 1 186 000 kr til 1 060 000 kr.

– Som vi har signalisert fra vi åpnet for bestilling i april 2023, har det vært usikkerhet knyttet til kostnadene for å konvertere F-150 Lightning til europeiske standarder. Når det nå viser seg at disse og andre kostnader faktisk er lavere enn estimert, er dette noe vi ønsker skal komme kundene til gode, fremholder Berg.

Så er det alltid spennende i slike sammenhenger hva som skjer med de som allerede har kjøpt og betalt produktet før prisen dumpes. 

Ford forsikrer at prisreduksjonen også gjelder de som allerede har kjøpt og betalt for bilen. 

Fords første F-150 Lightning i Norge som er solgt gjennom offisielle kanaler ble overlevert den første kunden i midten av februar.

Den første store leveransen av ombygde F-150 Lightning har nå ankommet Norge, og skal vises til Statens Vegvesen før bilene sendes ut til forhandler og kunde. 

Dette inkluderer demobiler til de fleste Ford-forhandlerne. 

Deretter forventes jevnlige leveranser utover de neste månedene, opplyser Ford-importøren.Powered by Labrador CMS