MER KREFTER: Opp mot 340 hk blir tilgjengelig i ID. Buzz Cargo når den får en oppgradering og firehjulsdrift.

ID. Buzz Cargo får flere oppgraderinger

Mer effekt, mer utstyr, økt tilhengerkapasitet og firehjulsdrift.

I 2023 ble en elektrisk varebil for første gang det mest solgte nyttekjøretøyet under 3,5 tonn. Om du lurer: Ja, det var Volkswagen ID. Buzz Cargo. 3.407 slike ble registrert i Norge i 2023, og til nå er nesten 5.500 eksemplarer registrert.

Som YrkesBil tidligere har skrevet har det ligget i kortene en stund at modellen skulle få firehjulsdrift i løpet av 2024. 

Nå forteller importøren at det samtidig kommer flere andre oppgraderinger.

- Vi har nylig åpnet for bestilling av oppgraderte ID. Buzz Cargo, og etter sommeren 2024 vil vi åpne for bestilling av 4MOTION firehjulsdrift. Vi vet at firehjulsdrift er noe norske kunder setter pris på, og vi forventer stor interesse for bilen, sier Fredrik Matheson, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

MER EFFEKTIVT: - Forbedret ladehastighet gjør at ladestoppene blir enda mer effektive, noe som er viktig for våre kunder som i stor grad bruker bilen i sitt arbeid, sier Fredrik Matheson.

Oppgraderingene innebærer større batteripakke og større motor.

Effekten øker fra 204 hestekrefter til 286 hestekrefter for varianten med tohjulsdrift, og til 340 hestekrefter for 4MOTION-utgaven. 

Begge utgavene vil også ha et dreiemoment på 550 newtonmeter, og i tillegg få økt tilhengervekt.

YrkesBil har spurt hva som blir den nye tilhengerkapasiteten, og fikk følgende svar fra Stian Blindheim, kommunikasjonssjef for Volkswagen i Harald A. Møller:

«Dagens modell har 1.000 kg hengervekt. Estimert hengervekt på oppgradert modell med tohjulstrekk er 1.200 kg, mens vi foreløpig ikke har et estimat på hengervekt for modellen med 4MOTION».

(artikkelen fortsetter under)

I oppgraderte versjoner er også både forvarming av batteriet og forbedret ladehastighet på plass.

ID. software 5.2 og forbedret infotainment-skjerm som nå måler 12,9 tommer er også en del av pakken. 

Standard utstyrsnivå er også økt sammenlignet med tidligere modell, og blant annet er nå både intelligent hastighetsassistent, trafikkskiltgjenkjenning og Lane Assist på plass. 

Det er også Førerassistentpakke, som blant annet inkluderer blindsoneassistent med rear traffic alert og utstigningsvarsel. Bilen kan også leveres med varmepumpe som tilvalg.

Powered by Labrador CMS