img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
54 bilder i galleri
Transportfest i Herning
Med rekordmange utstillere har danskene skrudd sammen en messe som virkelig viser bredden i skandinavisk transportbransje. Det ligger an til en herlig helg i Herning for transportinteresserte.

alt

Årets eneste fagmesse for transportbransjen i Skandinavia – i alle fall av en viss størrelse – er nå i full gang.

Torsdag åpnet Transport 2017 i Herning i Danmark, og det loves fullt trøkk i tre dager til ende. YrkesBil.no gir deg en liten smakebit av hva du kan oppleve her.

325 utstillere
Om du er glad i å vandre rundt og titte på nye lastebiler, påbygg, tilbehør, verktøy, maskiner, og få påfyll av nyheter innen avanserte it-løsninger, flåtestyring og logistikksystemer, er Herning helt klart stedet å være nå. 

I tillegg til det rent faglige, så er det noe spesielt med Danmark. Det er trivelig her, rett og slett. Folk knasker røde pølser med tilbehør, det serveres øl og andre forfriskninger på mange av standene og du møter veldig mange blide mennesker som gjerne slår av en prat.

Med totalt 325 utstillere på plass i MCH Messecenter Herning skal det riktignok noe til å få snakket med alle. Det er visstnok rekordmange utstillere, ifølge arrangøren, som opplyser at dette er den 14. transportmessen i Herning.

Norge viktig marked
Selv om mange av aktørene henvender seg til hjemmemarkedet i Danmark, har en stor del av dem hele Skandinavia som sitt nedslagsfelt. Norge er et viktig marked for blant annet danske påbyggere og underleverandører, så du finner mange kjente merkenavn her.

I løpet av vår vandring gjennom messehallene på åpningsdagen, torsdag, møtte vi på flere norske lastebileiere og andre fra norsk transportbransje som var på plass for å se etter gode tilbud og spennende nye løsninger, og ikke minst pleie gamle og knytte nye kontakter.

Alle er med 
Både i Norge og Danmark har det de siste årene vist seg vanskelig å få med alle lastebilimportørene til å delta på denne type messer. I Lillestrøm i fjor var kun Scania og Volvo/Renault representert, mens på Exporama året før var andre merker tilstede – men ikke de to svenske.

Derfor er det ekstra hyggelig i Herning i år, at alle lastebilmerkene er representert på samme messe – for første gang på ti år i Danmark.

Nå skal det også sies at De Danske Bilimportører er samarbeidspartnere for messen, sammen med Danske Vognmænd (DTL), Danske Busvognmænd, AutoBranchen Danmark og Foreningen af Vognimportører i Danmark. En samlet bransje, med andre ord.

Fokus på utdanning
Nytt i år er konkurransen Show Truck Award hvor Skandinavias flotteste lastebiler skal hylles og én vinner kåres. Lignende opplegg som i Lillestrøm, hvor vi arrangerer Scandinavian Truck Trophy.  Førstepremien består av 75.000 danske kroner og totalt 17 lastebiler deltar.

Noe som ikke er nytt, men snarere en tradisjon, er at det også skal arrangeres Danmarksmesterskap for lager- og sjåførlærlinger, tilsvarende Norgesmesterskapet som ble arrangert i Lillestrøm i fjor. Det har visstnok vært usikkerhet rundt om konkurransen skulle bli en del av messen i år, men utdanningsleder Henning Thorsen ved Udannelsescenter Holstebro er glad for at tradisjonen videreføres.

– På en messe som Transport 2017 er det viktig å markere at transportbransjen har et sterkt forkus på utdannelse, og vi synes en slik konkurranse er en fin måte å gjøre det på, sier han.

Egen bussmessehall
En egen hall er satt av til «Busmessen» med busser og minibusser. Her er det spesielt fokus på spesialinnredede busser. Ifølge arrangøren skyldes det at aktører i den tradisjonelle turbussbransjen nå ser etter nye forretningsområder, som følge av sviktende etterspørsel etter den type busstransport.

Nye forretningsområder kan være alt fra å tilby mer luksuriøse interiør, til busser spesialtilpasset for kjøring av handikappede. Dette stiller nye krav til hvilke fasiliteter som skal finnes inne i bussene.

Ta turen
I vår bildeserie får du et lite innblikk i hva som venter i messesenteret i Herning. Om du synes det frister med en helgetur, så er messen altså åpen både fredag og lørdag.

Messebyen ligger kun en drøy halvtimes kjøring fra Billund flyplass. Det er også mulig å reise med buss og tog fra flyplassen til Herning.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1793 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 204 LASTEBILER TIL SALGS