img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Tiltak mot tyveri
Tapt arbeidstid, dyre reparasjoner og innkjøp av nytt kostbart verktøy. Innbrudd i varebiler er både ubehagelig og dyrt. Men det finnes flere sikkerhetstiltak som kan redusere risikoen for tyveri.

alt

En undersøkelse fra Byggenæringens Landsforening (BNL) viser at 90 prosent av de store bedriftene i byggenæringen har opplevd tyveri fra byggeplasser.

Vi har ikke egne tall for innbrudd i varebiler, men det at mange av dem inneholder mye avansert og dyrt verktøy gjør også dem til et opplagt mål for mange tyver.

– Mange varebiler kjører rundt med spesialverktøy til mange millioner kroner som kan være fristende å stjele. Det er derfor viktig at håndverkerne tar noen forholdsregler for å unngå tyveri av kostbart verktøy, og minske sannsynligheten for dyre og tidskrevende reparasjoner av varebilen etter innbrudd, sier daglig leder Ole-Andreas Pettersen i Sortimo som leverer bilinnredninger.

I en pressemelding ramser han opp flere råd for hvordan å unngå tyver i varebilen, som vel egentlig bør være kjent for de fleste. Som for eksempel «å aldri la bilnøkkelen stå i når du forlater varebilen», og «lukk alle dører og vinduer, selv om du bare skal en kort tur inn på bensinstasjonen».

Et annet råd han gir er «å merke verktøyet med firmanavn eller telefonnummer, så verktøyet enklere kan føres tilbake til eieren».

Husk innredningen
Pettersen påpeker at jo lengere tid tyven må bruke for å få tilgang til verktøyet i varebilen, desto lavere er sannsynligheten for tyveri. Tiltak som kan hindre og vanskeliggjøre inntrengning er derfor viktig.

– Å installere alarm med romføler er et godt sikkerhetstiltak. I tillegg kan håndverkeren installere forsterkede ruter og sikkerhetsgitter på dører som kan hindre inntrengning, sier Pettersen. 

I tilfelle tyven allikevel klarer å komme inn i varebilen kan håndverkerne nå maksimere sikkerheten ved å installere innvendig sikring, som for eksempel låssystemer i skuffer og skap.

Sikkehetsboks
Sortimo tilbyr også en egen «sikkerhetsboks» hvor du kan sikre dyrebare gjenstander som for eksempel iPad, PC og iPhone.

– Sikkerhetsboksen, også kalt Safe RFID, kan romme atskillige verdigjenstander og kan enkelt integreres i bilens reolsystemer. I tillegg gjør teknologien det enkelt å bruke sikkerhetsboksen. Boksen kan åpnes raskt og nøkkelen kan programmeres slik at håndverkeren kan åpne flere bokser samtidig, forteller Pettersen.  

Sortimos sikkerhetsboks, Safe RFID:

pic

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1723 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 189 LASTEBILER TIL SALGS