- Ett skritt nærmere alkolås-påbud
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Ett skritt nærmere alkolås-påbud
I første omgang vil et alkolås-påbud gjelde busser og minibusser, men regjeringen utelukker ikke at det kan utvides til kjøretøyer som benyttes i godstransport også.

alt

At det trolig vil komme et slikt påbud har ligget i kortene lenge. Nå er imidlertid et viktig skritt på veien tatt:

Rett før helgen la nemlig regjeringen frem et lovforslag i vegtrafikkloven som tilrettelegger for et påbud om installering av alkolås i alle kjøretøy som benyttes til persontransport mot vederlag på vei.

– Det skal være trygt å ferdes på norske veier. Bussjåfører har et spesielt ansvar for å ivareta sikkerheten til sine passasjer og omgivelser. Vi vil derfor øke tryggheten til passasjerer og trafikanter ved å innføre et påbud om bruk av alkolås i kjøretøy som brukes i transport mot vederlag, i første omgang i busser og minibusser, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Flere busselskaper og transportfirmaer har allerede i dag på frivillig basis montert alkolås i sine kjøretøy som et generelt trafikksikkerhetstiltak.

Mange ser det også som et stort pluss for sitt eget omdømme, at de kan smykke kjøretøyene sine med merker hvor det står noe sånt som at "denne bilen har alkolås".

– Vi ønsker nå at dette skal innføres som et krav. La meg samtidig understreke at det er heldigvis lite promillekjøring blant norske yrkestransportører i dag. Likevel utgjør promillekjøring en potensiell sikkerhetsrisiko for de reisende, og med dagens teknologi er dette enklere å sikre seg mot, sier Solvik-Olsen.

Påbudet vil i første omgang vil gjelde for norske busser og minibusser som benyttes til persontransport mot vederlag. Disse transportselskapene vil få overgangsordninger for å innrette seg.

Alkolåspåbudet kan ved en senere endring eventuelt også utvides til andre kjøretøygrupper, som drosjer og godstransport.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1960 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 213 LASTEBILER TIL SALGS