- Snørydding – uten Norge!
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Snørydding – uten Norge!
Verdensmesterskapet i snøbrøyting finner sted i Polen denne uken. Man skulle tro det var en norsk paradeøvelse, men neida.

alt

Egentlig begynte dette som en litt rar historie. Det var Daimler som gjerne ville fortelle meg at da det for første gang ble arrangert Tysklands-mesterskap i snøbrøyting, ble det brukt Unimoger som redskap.

Greit – jeg vet jo at Unimog kan brukes til alt, så akkurat det var ingen overraskelse.

Men jeg ante ikke at det fantes noe mesterskap i brøyting. Jeg hadde i hvert fall ikke hørt om noe sånt her hjemme, på tross av at vi har vel hatt to eller tre sesonger med NRK og brøyteheltene der.

Er det ikke snart på tide med noe pokalaktig for dem også?

Så begynte jeg å se nærmere etter da, i denne Unimog & snø-meldingen, og oppdaget til min overraskelse at det tyske mesterskapet hadde funnet sted nær Berlin i september i fjor.

Berlin, september og snø henger kanskje ikke helt sammen. Så, ved nærmere titting, viste det seg at det hadde vært konkurranse i snørydding, men det var lagt inn øvelser som simulerte utfordringer en brøyteperson blir utsatt for. En som kom gjennom denne løypa burde altså være kvalifisert for snøryddingsjobber.

Og dermed ble det straks litt mer spennende, for det viste seg at de beste fra Berlin skulle delta i Verdensmesterskapet i Snørydding i Gdansk i siste halvpart av februar.

Den 22., faktisk, er det det hele skjer, i forbindelse med den internasjonale vinterveikongressen. Du kan se mer på denne videoen.

(saken fortsetter)

Og der ser jeg også at ideen er fransk, at det nå arrangeres slike mesterskap i forbindelse med disse konferansene som finner sted hvert fjerde år. Første gang var i Quebec i 2010, den neste i Andorra 2014, og nå altså Polen.

Deltakerlisten er ikke veldig omfattende, 22 sjåfører fra Frankrike, Tyskland, Canada, Andorra, Polen, Østerrike, Ungarn – og altså Tyskland, for første gang.

Litt kjipt for Daimler, som satte i gang dette, at Unimog ikke har noe med selve konkurransen å gjøre – der er det to DAF-biler med plog som skal kjøre parallelt i loop og gjennomføre en rekke krevende øvelser.

Men Unimog er selvfølgelig på plass – og heldigvis har vi da funnet noen snøbilder av Unimog’en.

Norge er heldigvis også på plass, men på andre steder enn i konkurransen. Blant annet med en egen norsk utstillerpaviljong.

Kongressens offisielle hjemmeside finner du her, dersom du er interessert i enda mere snø.

PS!
Siden dette startet med Unimog, så vit at vi har nylig besøkt Unimog-museet i Gaggenau. I morgen legger vi ut en bilderik reportasje derfra, så har dere noe å kose dere med i helgen.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2055 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 235 LASTEBILER TIL SALGS