Lastebil på YrkesBil.no:
Brukte lastebiler - Lastebilnyheter
bilde
img img img img img img
100 bilder

Vognmannen 2018 – Magnor

Veteranlastebilløpet Vognmannen ble arrangert lørdag 30. juni under Veterandagene på Magnor travbane. Annet hvert år arrangeres løpet på Magnor, de øvrige år andre steder i landet.

Transporthistorisk Forening har en egen Vognmannskomite som står for lastebilløpet, et løp som har vært arrangert siden 1995.

De ordner med alt fra påmelding, utdeling av startposer med deltakerskilt, dirigering av alle biler for parkering, sender dem ut etter startrekkefølge og står for vaffelsteking underveis. En stor takk til Tommy Olsen og gjengen for innsatsen! 

I år startet 145 kjøretøy med defilering på banen før de kjørte ut på 2-3 timers tur på veiene mellom Magnor og Kongsvinger.  

Deltakerne stoppet innom fem poster og svarte på spørsmål eller løste oppgaver. Hos Scania på Kongsvinger var det pause med vafler og kaffe.

Årets vinnere:

1) Bjørn Ivar Nilsen, 2625 Fåberg, 1981 Scania R142H

2) Geir Jacobsen, 3150 Tolvsrød, 1965 Scania Vabis L 76 Super

3) Rune Burhol, 2007 Kjeller, 1988 Mercedes Benz 1625

Når Vognmannen arrangeres sammen med Veterandagene på Magnor opplever man en helt fantastisk mix av alt som er mulig å oppdrive innen motor og mekanikk.

Her er det foruten lastebilene også hundrevis av traktorer, mopeder, stasjonære maskiner, militære kjøretøy, veteranbiler og loppemarked. Folk overnatter på banen i alt fra Lillebror campingvogner til i bomullstelt, under en presenning eller i hytter oppå lasteplanet.

Se vår bildekavalkade fra Magnor Travbane, samt vår andre artikkel fra helgens arrangementer her


img img img img img img
100 bilder