bilde

Solaris forsterker nå flyplassbussposisjonen

Bussmerket Solaris har levert nok en leddbuss til Avinor, denne gang til Bergen Lufthavn Flesland. Skreddersøm er et nøkkelord.

BUSS: En liten, men viktig buss-nisje er flyplassbusser. Altså ikke bussene som tar passasjerer til og fra flyplassene, men mellom terminal og fly.

Og nå begynner det unge, polske bussmerket Solaris også å utmerke seg som leverandør på norske flyplasser.

Flypassasjerer med litt fartstid på Gardermoen har siden 2011 mest sannsynlig gjort seg kjent med en eller flere av de seks Urbino 18-meters lavgulvsbussene som trafikkerer arealet innenfor taxfree-sonen på Øvre Romerike

I fjor resulterte dette i en buss også til Sola flyplass ved Stavanger. Og nå altså en skreddersydd utgave til Bergen lufthavn.

- Denne gangen har vi levert en buss med hele seks dører. Fire doble dører på høyre side, samt to doble dører på venstre side, opplyser adm. dir i Solaris Norge AS Sverre Skaar.

Bussen er universelt utformet, med to rullestol/barnevognplasser, doble ramper og to barnestoler. Den har dessuten gulvvarme ved dører og selvsagt Euro 6-motor.

Og Solaris får skryt av Avinor nettopp for å være fleksible og kreative i utforming av bussen.

- Denne løsningen ivaretar våre krav til både kundevennlighet, brukervennlighet samt miljøet. Solaris Norge har vært flinke til finne løsninger på våre krav, sier seniorrådgiver for rullende materiell i Avinor AS, Vidar Strøm.

På bildet er det Kenneth Hamre (th), teamleder for airport patrol ved Bergen Lufthavn Flesland, som får overrakt bussen formelt av Sverre Skaar i Solaris.

BAKGRUNN: Solaris Norge AS er et 100 prosent eid datterselskap av polske Solaris Bus&Coach S.A. Det norske datterselskapet ble etablert i 2006, og har nylig passert en bestand på 300 busser i Norge.