bilde

Ny flåtestyring fra Ford

Neste år lanserer Ford to nye webløsninger for flåtestyring i Norge. Systemene skal kunne brukes både på nye og eldre Ford-modeller.

Det er gjennom forretningsenheten Ford Commercial Solutions (FCS) bilprodusenten har utviklet de to nye flåtestyringsløsningene Ford Telematics og Ford Data Services.

– Mange av flåtekundene våre har i dag et stort press for å levere trygge og effektive tjenester innenfor det lovverket som eksisterer. Når våre kjøretøy er «online» hele tiden, åpner dette for en rekke nye og nettbaserte tjenester som skal hjelpe kundene våre med å få best mulig bruk av sine biler, holde driftskostnadene nede og samtidig ha full oversikt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg i en pressemelding.

Oversikt
Ford Telematics gir operatørene full oversikt over alle Ford-kjøretøy som er «online» i en egen applikasjon.

Ved å bruke informasjonen innhentet fra hvert kjøretøy får de oversikt over hele operasjonen. Operatørene kan foreta justeringer i sanntid for å bedre effektivitet og sikkerhet.

Ford Data Services er en løsning som gir flåtekunder som bruker biladministrasjonsselskapers tilgang til såkalt OEM-kjøretøydata.

Med denne kan flåtekunder som ønsker å samarbeide med tredjeparts serviceleverandører eller egne løsninger innenfor samme virksomhet, fortsette med det.

Kjøretøydataene blir levert direkte fra kjøretøyet via en lagringssky til kundens interne IT-system - eller et biladministrasjonsselskap.

Mer på gang
Ford lover at dette bare er de to første flåtestyringsverktøyene fra FCS.

Selskapet forklarer at produktene er utviklet ved å hente innsikt og erfaring fra mange store flåtekunder innenfor en rekke bransjer, i kombinasjon med Fords ekspertise og kjøretøydata.

Produsenten har allerede annonsert at de innen 2020 skal tilby «online»-løsninger til alle sine kjøretøy i Europa. Begge de nye flåtestyringsløsningene er kompatible med de siste modellene av merkets personbiler og nyttekjøretøy.

Systemene fungerer også sammen med alle Ford-modeller som ikke er eldre enn 2012. Dette løses med å benytte en egen såkalt PID-enhet som kobles inn i bilen.


WEB-BASERT: Ford lover et enkelt brukergrensesnitt i sine nye flåtestyringstjenester.

pic