Varebil på YrkesBil.no:
- Brukte varebiler - Nye varebiler - Varebilforhandlere - Varebilnyheter
bilde

SsangYongs nye pickup er på plass i Norge

Rexton Sports er navnet på pickupen som får en startpris på 424.900 kroner.

I disse dager er de første eksemplarene av pickupen i ferd med å rulles ut til de 24 merkeforhandlerne landet rundt.

– Salget har startet. Biler blir fortløpende klargjort for prøvekjøring, og kontraktsignering, sier SsangYong Norge-sjef, Espen Solhaug, til YrkesBil.no.

BAKGRUNN: Se flere bilder av pickupen her

Norges-navn
I mange andre land heter pickupen SsangYong Musso, mens i Norge og Europa har man bestemt seg for å benytte navnet Rexton Sports.

Bakgrunnen at Rexton-navnet er godt etablert i det europeiske og norske markedet, og nesten bedre kjent ute hos kundene enn merkenavnet SsangYong.

Pickupen er i utgangspunktet samme bil som SUVen Rexton. Det vil si en egenutviklet 2,2-liters dieselmotor på 181 hestekrefter og 420 Nm. Vi snakker om en rammekonstruksjon, men bladfjærer er droppet til fordel for uavhengige fjærer.

Pickupen har imidlertid ikke den samme 7-trinns automatkassen fra Mercedes-Benz som sitter i Rexton, men i stedet en sekstrinns automatkasse fra japanske Aisin.

Lover mye utstyr
Prisen starter altså på 424.900 kroner (inkl. mva.). Solhaug lover en velutstyrt pickup, og i toppmodellen Premium+ skal du ikke mangle mye. 

Planet har en lastekapasitet på et tonn, og måler 130 cm i lengderetningen og er 157 cm bredt. Med andre ord grei plass til en europall.

– Det er en enorm etterspørsel etter pickupen i hjemmemarkedet og ellers i Europa, så vi jobber på for å skaffe nok biler til Norge, sier Solhaug.

– Hvor i pickupsegmentet skal Rexton Sports plassere seg?

– Vi vil konkurrere i samme del av markedet som mange andre. Rexton Sports blir nok ikke billigst i markedet, men til gjengjeld mener vi kundene får en topputstyrt bil til konkurransedyktige priser, sier Solhaug.

Rexton Sports leveres med fabrikkgaranti på 5 år / 100.000 kilometer. 

YrkesBil.no kommer med mer informasjon og prøvekjøringsrapport etter hvert. 

----------------------------------------------

Registreringsstatistikk pickuper per 31.8.2018 (Kilde: OFV)
Toyota Hilux 712
Ford Ranger 551
Isuzu D-Max 547
Volkswagen Amarok 520
Nissan Navara 272
Mercedes-Benz X-klasse 151
Mitsubishi L200 131
Fiat Fullback 9
Renault Alaskan

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


BIRKEN: Om du sykler eller følger med på Birkebeinerrittet kunne du se de aller første eksemplarene i landet av SsangYong Rexton Sports, da bilene sto som kulisser i «Ballettbakken» og i målområdet på Lillehammer, i august.

pic