Alpha Wolf

Etter lang venting

Alphas truck er premiereklar

Alpha Motors er et friskt pust i elbil-startup floraen fordi de ikke stadig gjør merkelige krumspring for å skaffe penger. På den annen side har det ikke alltid vært helt åpenbart at de lager biler heller. Før nå. Kanskje.

Vi har ofte omtalt Alpha Motors, et firma i California, der et av slagordene er «Driven by heart».

Like drømmende har vel egentlig bilprosjektet vært, for bortsett fra et par utstillingsbiler – og det kan egentlig hvem som helst bygge for en meget rimelig penge hvis bilene ikke har noe innhold – har vi ikke sett noe konkret eksempel på det de sier de driver med.

Inntil nå.

For nå ramler det inn en melding om at Wolf, den elektriske pickupen deres, skal ha en stor premiere den 31. juli.

Samtidig har de sluppet en teaservideo på Youtube, der halve tiden går med til å se på en grusvei fra en bil i bevegelse. Men, tross alt, et par kjappe glimt viser noe som helt klart kan være en Wolf.

De forteller også at de gikk til UHI i Michigan, velkjent prototype- og konseptbilbygger for å bygge den de skal vise. Canoo er en annen klient UHI nylig har hatt.

I løpet av den tiden bilen har ligget ute på nettsiden deres har det kommet inn litt over 20.000 forhåndsordre, sier Alpha.

Bilen er bygget på Alphas unisex-plattform, men mens designen på alle de forskjellige personbilene tydelig er i familie med hverandre, er Wolf, og den tilsvarende femseteren Rex, tøffe og kantete og tydelige nyttebilfamiliemedlemmer.

En vanlige Wolf måler 483 x 190 x 170, har 15 cm bakkeklaring og et plan som er 180 langt og rommer litt over 1200 liter med flatt deksel over.

Alpha Wolf
Alpha Wolf+
SuperWolf

En enslig motor på 150 kW (204 hk) med 440 kilometer rekkevidde og muligheter for 1300 kg tilhengervekt.

Storebror, Wolf+, har en halvdør bak hver av fordørene og plass til fire. Den måler 530 x 190 x 170, men planet er blitt litt mindre. Og så har den to av disse motorene og firehjulsdrift.

Det er antydet en pris også, den starter på 36.000 dollar, men samtidig sier de at det kan fremdeles ta tre til fem år før bilen settes i produksjon.

Det er med andre ord godt mulig vi fremdeles vil etterlyse en virkelig bil hver gang vi omtaler dette fenomenet.

Powered by Labrador CMS