Kjøper fabrikk

Prestisjeoppdrag til Canoo

I juli fortalte de at Walmart hadde bestilt 4.500 distribusjonsbiler for last-mile leveringer. Samme måned valgte US Army Canoo for nærmere analyser i forbindelse med en kommende storkontrakt. I august ble de første testbilene til Walmart levert.

I oktober tegnet Zebra, et flåtestyringsprogram, bindende kontrakt om kjøp av 3.000 biler fra Canoo – og Kingbee, spesialist på utleie av varebiler, bestilte 9.300 biler, med en opsjon om utvidelse til 18.600 biler.

I starten av november kjøpte Canoo en fabrikk for batterimoduler i Oklahoma og en uke etter: et stort anlegg i Oklahoma City som skal bli bilfabrikk – klar til levering av de første bilene i 2023. Den får arbeidsplasser for flere enn 500 og er på full kapasitet, 20.000 biler/år, mot slutten av neste år.

Og så kom desember med beskjed om at US Army hadde bedt Canoo gå videre i å utvikle plattformen til en fullkvalifisert LTV – Light Tactical Vehicle.

Det betyr i prinsippet at den skal kunne alt. På planet skal man kunne montere alt fra person-moduler til utskytningsrampe.

Canoo har en konstruksjon som gjør det hele meget fleksibelt. Modultankegangen er dratt lengre enn hos de fleste og designen er såpass spennende at ingen vil være i tvil om at dette er nytt når de møter en Canoo for første gang.

Powered by Labrador CMS