Tre ble Van of the Year

I dag ble prisen ”International Van of the Year 2008” delt ut på bilmessen European Road Transport Show (ERTS) i Amsterdam til tre likeverdige kandidater.

Publisert

Det er trekløveret Citroën Jumpy, Fiat Scudo og Peugeot Expert som deler den prestisjetunge prisen. De tre modellene deler det meste og produseres side om side på samme fabrikk.

Utmerkelsen har blitt delt ut siden 1992, og juryen består av et utvalg spesialister og motorjournalister fra 20 europeiske land. Årets utmerkelse ble delt ut med god margin til de fire konkurrentene i finalerunden. Juryen satte særlig pris på de dynamiske kvalitetene i bilen, komfort og kjøreegenskaper.

I sin begrunnelse pekte juryen også på de mange valgmulighetene kundene har i modellprogrammet. Jumpy, Scudo og Expert leveres i to høyder og to lengder, noe som gjør bilene fleksible i forhold til et hvert bruksbehov. Juryen pekte også på høy sikkerhet og lavt forbruk i avgjørelsen sin.

Modellene kom i ny utgave til Norge i vår og har blitt populære innslag i trafikken. Mest solgt i Norge av de tre er Peugeot Expert som i følge OFV er på 19. plass blant de mest registrerte varebiler hittil i år med 531 eksemplarer. Citroën har levert 298 mens Fiat står med beskjedne 12 registreringer.

Powered by Labrador CMS