ROCKA: Stort tøffere blir vel Iveco S-Way knapt, i alle fall om du er Metallica-fan.

Metallica på hydrogen

Hadde det vært morsomt hvis Metallica hadde inhalert helium og begynt å synge med Donald Duck-stemmer? Kanskje ikke. Heldigvis er det da også hydrogen de satser på denne sommeren – sammen med Iveco.

Metallica er på vei mot Europa igjen, og denne gangen med et litt mindre CO2-avtrykk.

Nå skal hele riggen fraktes Europa rundt av en flåte batterielektriske og hydrogenfyrte Iveco lastebiler.

Iveco hjalp dem rundt i Europa i fjor også, men da med biler med vanligere drivlinje.

Nå er det S-Way modeller modeller det dreier seg om – de aller fleste har sikkert fått lagt inn Metallica’s «It’s Electric» som lydspor.

Men i tillegg skal det også brukes en flåte Daily minibusser på strøm eller gass til transport av crew og band på de forskjellige stoppestedene.

Biler som selvfølgelig også får den spesielle Edition Metallica dekoren – som er hentet fra omslaget til «72 Seasons» albumet.

Det er litt av en rute det er lagt opp til: München, Helsinki, København, Warszawa og Madrid. I tillegg kommer korte stopp som Tons of Rock i Oslo, men det blir uten stadion-utstyret så der fortsetter karavanen på sin egen rute.

Lastebilsjåfører har forresten vært spesielt invitert. Det har vært en konkurranse der sjåfører har sendt inn video av seg selv mens de gjør en Metallica-øvelse. Premien har vært billetter til konserter som passet geografisk.

Bare så det er sagt: Metallica har en del prosjekter de gjennomfører i praksis og som tyder på at CO2-reduksjon virkelig engasjerer dem, og ikke bare er et publisitets-alibi.

Powered by Labrador CMS