Nissan viser skikkelig spacet Navara

Driver du med avansert stjernekikking er kanskje Navara Dark Sky Concept drømmebilen. Konseptet er utviklet i samarbeid med Den Europeiske Romfartsorganisasjon ESA.

Publisert
Navara Space
Navara Space

Akkurat hvor matnyttige de to spesialversjonene av Navara som Nissan avduket på IAA i Hannover onsdag er for yrkesbilbrukere, skal vi ikke ta en diskusjon på her. Men tøffe, det er de.

Dark Sky Concept og N-Guard skal visstnok fremheve Nissans allsidighet innen lette nyttekjøretøy, der ombygginger har hatt en salgsøkning på 300 prosent de siste tre årene.

Romfart-samarbeid
Navara Dark Sky Concept er utviklet i samarbeid med Den Europeiske Romfartsorganisasjon ESA, og er utstyrt med en mer avansert versjon av Nissans ProPILOT førerassistanseteknologi, samtidig som den sleper et mobilt rom-observatorium (vi snakker nok ikke noen store volumer av denne varianten).

Konseptbilen inkluderer et PlaneWave-teleskop med «ultrahøy kapasitet» på en skreddersydd tilhenger. Poenget skal liksom være at med Navaras tilhengerkapasitet kan teleskoptilhengeren enkelt fraktes til vanskelig tilgjengelig «dark sky»-steder, der de atmosfæriske forholdene for stjernekikking er best.

Høres jo litt spennende ut det, i grunn.

I salg nå
En annen Nissan som debuterer i Hannover er Navara N-Guard, inspirert av Navara EnGuard Concept som vi husker fra IAA i 2016. Dette er en spesialversjon som er i salg med en gang. Den er blant annet utstyrt med oppgradert eksteriør- og interiørdesign.

N-Guard er tilgjengelig med Off-road AT32-ombyggingspakke, som innebærer blant annet økt bakkeklaring, understellsbeskyttelse og snorkel (ekstrautstyr).

Nissan har mål om «40 prosent bærekraftig vekst» for lette nyttekjøretøy innen 2022. Fasit for første halvdel av 2018 viser 464.900 enheter, en økning på 5,7 prosent fra i fjor.

Powered by Labrador CMS