Tenker vinter hele året

Hos Øveraasen på Gjøvik slutter de ikke å tenke på vinteren, selv om kalenderen viser sankthans. Nå har «snøspesialisten» tatt frem en ny plog i samarbeid med Arctic Machine i Finland.

Publisert

– Plogen får betegnelsen HMD 3700 og er en høytkastende diagonalplog med avfjærende slitestål som kan svinges inntil 42 grader begge veier. Nyvinningen utstyres med den velprøvde skjærholderen i polyuretan fra Arctic Machine, opplyser salgssjef Erik Abrahamsen.

I tillegg til å sikre sjåfør og redskap ved påkjørsel, skal skjærholderen bidra til å redusere støyen fra plogen betydelig fordi sliteskjæret isoleres fra stålkonstruksjonen i plogen.

– Brukerne har gitt veldig gode tilbakemeldinger på dette systemet, forteller Abrahamsen.

Med en høyde på rundt 190 cm på utkastet kan HMD plogen ifølge produsenten være et fint supplement til plogene i H-serien fra Arctic Machine, som Øveraasen også tilbyr med lavere utkast i bredder fra 3,4 meter til 4,6 meter.

– Dette er en plog som mange kunder har etterspurt, så vi er veldig fornøyde med dette tilskuddet til produktprogrammet, tilføyer Abrahamsen.

I prøveperioden skal funksjoner og egenskaper på den nye diagonalplogen ha blitt testet flere steder i landet.

– Mange entreprenører sliter med brøyteroder som har svært varierende forhold hvor både snømengde og konsistens betinger ulike egenskaper og krav til utstyret. For å sikre det beste resultatet uansett forhold kan HMD 3700 også leveres med hydraulisk slapseskjær montert fra fabrikk, opplyser Abrahamsen.

Powered by Labrador CMS