Lastebil på YrkesBil.no:
Brukte lastebiler - Lastebilnyheter
bilde

Dekksikkerhet på timeplanen

Etter mange skremmende hendelser med dårlig skodde vogntog sist vinter, går dekkbransjen sammen med transportnæringen og veimyndighetene for å øke kompetansen og bevisstheten rundt dekksikkerhet.

Dekkbransjen inviterer derfor til et stort arrangement på Scandic Gardermoen onsdag 25. september, som et vorspiel dagen før den store Transport & Logistikk-messen arrangeres på Norges Varemesse.

Tema for dagen er dekksikkerhet, og det skal være særlig fokus på tungbil og den betydning dekk har når det gjelder trafikksikkerhet.

Etter de mange stygge ulykkene med dårlig skodde vogntog sist vinter, har dekkbransjen vært i tett dialog med både veimyndighetene og transportnæringen om hvilke tiltak som kan settes inn for å bedre situasjonen de kommende vintrene. Blant annet vurderes skjerpede regler.

– Det er helt åpenbart at det er for dårlig kunnskap om dekk, både i markedet og hos myndigheter. Det vil vi gjøre noe med. Vi har også merket at utekontrollen har etterlyst kurs der de kan lære mer. Dette vil forhåpentlig bli et innslag i det arbeidet, sier Jon Erik Ludvigsen, daglig leder i Dekkimportørenes Forening til YrkesBil.

På Gardermoen inviteres alt fra transportører og bileiere til dekkforhandlere, til å lære mer om dekksikkerhet.

På programmet står en blanding av foredrag med dekkeksperter både fra bransjen og myndighetene, det blir også utstilling med ulike typer dekk samt noen demonstrasjoner (ikke kjøring).

Seminaret er åpent for alle interesserte og arrangeres av Dekkimportørenes forening, STRO (The Scandinavian Tire & Rim Organization) og Norges Lastebileier-Forbund (NLF).

Ludvigsen håper på opp mot 150 deltakere.

Du kan lese mer om dekksikkerhetsdagen, samt andre dekknyheter, i kommende utgave av bladet YrkesBil hvor dekk er spesialtema. Ikke abonnent? Bli det her.