bilde

60 busser på ett brett

BUSS: Ved utgangen av mai var statistikken over registrerte busser begredelig. Men i dag fyller Volmax alene på med 60 nye busser fra Borgeskogen

NÆRINGSLIV: For de fleste kategorier yrkesbiler, både lastebiler og varebiler, kan man lett skaffe seg en indikasjon på hvordan tilstanden er i de forskjellige næringssegmentene ved å ta en titt på registreringsstatistikken.

Slik er det IKKE med salget av store busser.

Årsaken er ganske enkelt anbudssystemet som i dag brukes til kollektivtrafikk. I forhold til det totale markedet, operer man med innkjøp og registrering av busser i bolker på opp til 20 % av markedet i en engang.

For eksempel var antall registrerte busser med over 25 seter ved utgangen av mai hele 57 % bak tilsvarende periode i fjor. Markedsleder Volvo lå hele 61 % bak fjorårets resultater. Men allerede ved utgangen av juni kan dette bildet være snudd opp ned:

I dag onsdag 19. juni står det nemlig parkert ca. 60 busser på Volmax-anlegget på Borgeskogen, klare til levering.

- Ja, det er klart vi i Volmax også er stolte av at Nettbuss har valgt vårt anlegg på Borgeskogen for klargjøring av totalt 79 nye busser, smiler markedsdirektør Erik Edler-Woll

- Bussene er et resultat av BRAKAR anbudet, som ga Volvo-busser til Buskerud. Fra midten av mai og frem til 1. juli vil det være en kontinuerlig levering av busser for klargjøring, montering av GPS utstyr og billettbord hos oss.

I følge Edler-Woll har Volmax har målrettet opparbeidet kompetanse på service og vedlikehold av busser på sine anlegg. Arbeidet har blant annet resultert i overtagelse av Nettbuss sitt anlegg på Vikersund.

- Disse bussene skal gå i området Svarstad, Kongsberg, Vikersund og opp Nummedalen, forklarer han.

- Når alle bussene er i operativ drift vil de ha sitt vedlikehold på vårt anlegg på Kongsberg og vårt nyoppstartede anlegg på Vikersund.

Alle bussene er levert komplett fra Volvo, og er universelt utformet med rullestolheis/rampe, aircondition og setebelter. Bussene er av type 7900, 8900 og 9700.