bilde
img img img img
4 bilder i galleri

Laszlo svingte seg til topps

Bussjåfør Laszlo Pasztor kjørte inn til seier da Unibuss kåret «landets beste» bussjåfør. Nå må han og fem kolleger til Island for å forsvare norske sjåførers ære i det uoffisielle nordiske mesterskapet.

Deltakerne i det uoffisielle norgesmesterskapet måtte forsere ti hindre på bane satt opp for anledningen under landsfinalen på Lillehammer nylig.

Der beregnet førerne høyder, bredder og avstander, og måtte beherske både rygging og parkering med stor presisjon og på kortest mulig tid. Alt skulle gjøres med færrest mulig straffesekunder.

Finaledeltakerne hadde alle kvalifisert seg gjennom semifinaler rundt om i landet.

Skal til Island
Laszlo Pasztor fra Unibuss Romerike ble den beste bussjåfør i det uoffisielle mesterskapet i ferdighetskjøring med buss. Han er dermed en av seks Unibuss-sjåfører som skal forsvare Norges ære i internasjonalt mesterskap for bussjåfører på Island i 2016.

Tomas Sarocky fra Unibuss Romerike kom på en svært god andreplass, mens Arild Kaulum fra Unibuss Lillehammer kom på tredjeplass i selskapets norgesmesterskap.

– Det blir spennende å representere Norge i den internasjonale konkurransen på Island, sa en fornøyd Pasztor.

– Fremmer bussjåføryrket
– Konkurranse i ferdighetskjøring er med å fremme bussjåføryrket. At førerne ønsker å konkurrere seg imellom om å ha de beste kjøreferdighetene er jo rett og slett strålende, sier Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Unibuss.

– Det ser ganske lett ut når man står og ser på, men når man setter seg bak rattet er det en helt annen opplevelse, sa en fornøyd Arild Kaulum etter målgang og kåringen til tredje mest presise bussjåfør.

Han påpekte at når man står utenfor bussen ser man alle hjulene, mens du i førersetet på en buss sitter to meter foran hjulene.

De seks bussjåførene som skal representere Norge er:

1.Laszlo Pasztor, Unibuss Romerike

2.Tomas Sarocky, Unibuss Romerike

3.Arild Kaulum, Unibuss Lillehammer

4.Gert Lier, Unibuss Lillehammer

5.Roy André Klausen, Unibuss Vestfold

6.Abdelhafid Zahri, Unibuss Oslo


img img img img
4 bilder i galleri