bilde

Innstiller Transportmessa på Gardermoen

To bransjemesser for yrkesbilnæringen i løpet av en snau måned, det blir åpenbart en for mye i lille Norge.

Nå kaster Transportmessa 2019 på Gardermoen inn håndkleet, mens Transport & Logistikk 2019 ruller videre i Lillestrøm.

Det er «messegeneral» Bjørn Magnussen som på vegne av utstillerne melder at neste års arrangement på dragstripen på Gardermoen innstilles.

Han har siden forrige messe i 2015, som riktig nok ble arrangert på Hellerudsletta, planlagt ny messe på Gardermoen i 2019 – etter at et solid flertall av utstillerne ønsket seg tilbake dit.

Opprinnelig skulle det vært arrangert Transportmesse på Gardermoen i 2017 også, men den uteble begrunnet med at de to største lastebilmerkene takket nei til å delta. I stedet ble det arrangert sjåførfest.

I september i år meldte Norges Lastebileier-Forbund, Norsk Industri, NHO Logistikk og Transport og Norges Varemesse at de har inngått samarbeid om å arrangere Transport & Logistikk 2019.

Den kombinerte konferansen og messen finner sted i Lillestrøm i september neste år. Tidspunktet er kun en snau måned etter Magnussens messe var planlagt.

Han valgte derfor å undersøke med de påmeldte til Gardermoen-arrangementet hva de mener er riktig å gjøre, da det plutselig lå an til to messer så tett.

– Vi hadde et tresifret antall påmeldte, og en spørreundersøkelse blant dem viste at ni av ti mener det er bedre å innstille Transportmessa 2019 enn å gjennomføre et redusert arrangement. Mange har sagt til meg at de synes det er trist, sier Magnussen til YrkesBil.no.  

– Men jeg er stolt av at det i Gardermoen-messa er utstillerne selv som bestemmer over et arrangement som er ment å tilhøre bransjen, legger han til – og utelukker ikke fremtidige messer på Gardermoen.