bilde

Norges-turné med nye busser

Lastebilkaravaner har flere av importørene lange tradisjoner med, men det er sjeldnere bussavdelingene legger ut på turné med nye modeller. Men i disse dager er Volvo i full sving med å reise landet rundt med sin nye serie ekspress- og turistbusser.

Volvo 9700 og 9900 ble introdusert i mai for ett år siden, og nå sørger importøren for at kunder og potensielle kunder i hele Norge skal få se, ta, føle på og prøvekjøre de nye bussene.

– Dette er store nyheter for oss, helt nye produkter som vi ønsker å vise frem til flest mulig. Dette er en stor satsing, ja vi har nok ikke gjort noe tilsvarende tidligere, sier salgsdirektør for buss i Volvo Norge, Svenn-Åge Løkken (til høyre i bildet).

«Volvo New Coach Tour of Norway», som de har valgt å kalle karavanen, skal totalt besøke 10 steder i Norge.

Startskuddet gikk på Gjøvik 24. april, og dagen før nasjonaldagen avrundes rundturen med et lengre stopp på Hell ved Værnes i Trøndelag – dit man også inviterer og flyr inn kunder fra den nordligste landsdelen i tillegg til Trøndelagskunder.

Med på reisen er tre topp utstyrte turistbusser i de nye seriene – en Volvo 9900 og to Volvo 9700, en med rullestolheis. I tillegg er Volvo Norges Showtrailer med og danner en base i aktivitetene.

De nye bussene har blant annet helt ny design, nyutviklet karosseristruktur, høyere sikkerhetsnivå og ifølge produsenten lavere drivstofforbruk. Under lanseringen, der YrkesBil var tilstede, ble det sagt at dette er Volvos største coach-nyhet på 20 år. 

– I det nye programmet er det to modeller, den topp utstyrte «luksusmodellen» Volvo 9900 og den mer fleksible modellen Volvo 9700 som kan velges i flere utstyrsnivåer og som er egnet til både ekspressbuss og til turbuss, sier salgssjef Magnus Gulliksen i Volvo Norge (til venstre i bildet).

Her er reiseruten til Volvo New Coach Tour of Norway 2019:

Onsdag 24. april Gjøvik

Torsdag 25. april Gardermoen 

Fredag 26. april Drammen

Mandag 29. april Borgeskogen

Tirsdag 30. april Kristiansand

Torsdag 2. mai Revheim (kveld)

Fredag 3. mai Revheim (formiddag)

Mandag 6. mai Bergen (ettermiddag)

Tirsdag 7. mai Bergen (formiddag)

Onsdag 8. mai Førde (ettermiddag)

Torsdag 9. Ålesund

Mandag 13. mai. – torsdag  16. mai Vernes/Hell