bilde

Klimabekymring fra stor bilaktør

I forrige sesong ble miljø-møter en del av Volvos velkjente Ocean Race. Nå har Volmax, Bil-Service og Cognia tatt initiativ til et Ocean Summit i Sandefjord neste uke.

Volvo Ocean Race har eksistert i 20 år før det i fjor ble overtatt av spanske interesser.

Dermed er et av de aller siste felles Volvo Bil/Lastebil-minnene historie. Men Volvo Ocean Summit eksisterer åpenbart fortsatt. I hvert fall blir det invitert til et slikt i Sandefjord den 23 mai.

Det er Volmax som sammen med Bil-Service og paraplyorganisasjonen Cognia som har satt sammen et program der man skal se på hvordan næringslivet kan møte økende miljøutfordringer på en lønnsom og bærekraftig måte.

Inspirasjonen er selvfølgelig at i disse 20 årene Volvo har hatt sine race har ikke bare båtene blitt raskere og raskere – havet er også blitt stadig mer forurenset.

– Havet og tilgangen til dens råvarer har alltid vært en livsnerve for Vestfold. Både næringsliv og livskvalitet har i århundrer vært knyttet til et rent hav. Derfor tar vi nå initiativet til denne viktige konferansen der representanter fra ledende selskaper som Jotun, Nordea og Volvo Car Norge stiller opp, sier Grant Larsen (bildet) konsernsjef i Cognia og initiativtaker.

På konferansen i Sandefjord vil det være totalt ni foredragsholdere. En av dem er Lars Mårtensson fra Volvo Truck. Han er ansvarlig for miljø og Innovasjonsstrategier, og har vært involvert i utviklingen av det første CO2-nøytrale bilproduksjonsanlegget i verden. Mårtensson er også formann i Climate Neutral Freight Transport.

Videre vil også Thomas Nilson, kjent som en av ildsjelene bak kampanjen Clean Seas «Turn The Tide On Plastic» si noen ord. Med åtte millioner nye tonn plast i havene hvert år, mener han at trusselen rundt marin forsøpling er tydeligere enn noen gang.

I tillegg vil lederen i Katapult Ocean, Maren Hjort Bauer, være med på talerlisten. Selskapet har satt seg som mål å «redde» verden og samtidig gjøre god business. På konferansen vil hun sette søkelyset på hvordan det vil lønne seg for næringslivet å ta større ansvar for å håndtere de eskalerende miljøutfordringene.

Men det blir da et sterkt lokalt innslag også: For å understreke Bil-Service, Volmax og Cognias nære forhold til havet, arrangeres det også en seilcup for næringslivet i Vestfold der den raskeste bedriften skal kåres. Seilasen er en del av E24 Clean Seas Challenge som skal gjennomføres over hele landet. Første by ut er Sandefjord.

– Ingenting er som en morsom og uhøytidelig konkurranse mellom byene Tønsberg og Sandefjord i Vestfold, hvor man etterpå samles til premieutdeling og aftersail, sier Petter Jørgensen markedssjef i Bil-Service og Erik Edler-Woll markedsdirektør i Volmax.

Begge gleder seg til å sette sjøbein for sin bedrift, og siden de representerer hver sin bilklasse blir dette også en konkurranse mellom tung og lett.pic