bilde
img img img img
4 bilder i galleri

Tysk snørydding i sol og øsende regn

Det virket egentlig ganske pussig: Det tyske snømåkingsmesterskapet i begynnelsen av september. I Kassel. Snø fantes i hvert fall ikke..

Arrangørene av noe som i første runde ser ut som ganske molbo – snøryddingskonkurranse med svære Unimoger midt på sommeren – er kanskje ikke helt bak mål allikevel.

Om de ikke fikk snø, fikk de i hvert fall noen regnskyll som gjorde dette til et enda mindre publikumsattraktivt stevne enn det i utgangspunktet heller ikke var. Det var langt mellom paraplyene – for å si det slik.

Carola Siebert er talsperson for Hessen Mobil – de som arrangerte den tyske finalen – forklarer det med at de ønsker helt like forhold, og dersom de skulle ha hatt med snø i oppskriften også, ville det blitt ganske mange variabler. 

Det de er ute etter, forklarte hun, er presisjon og god beregning. 

Derfor hadde Hessen Mobil – det er de som er ansvarlig for alt som har med gater og veier i Hessen å gjøre – lagt opp en 450 meters presisjonskjøringsløype der det gikk på alt fra å unngå kumlokk til å beregne avstander på millimeteren.

Alle kjørte en Unimog 430 med plog foran og sandstrø bak, og de til sammen 31 lagene som var kommet til lille Gudensberg, utenfor Kassel, var alle vinnere av lokale konkurranser tidligere i sommer. Både kommunalt ansatte og de som er ansvarlige for veier og autostrader i forbundsstatene deltok.

Vinnerne, Matthias Rudolph og Lucas Assenmacher fra Autobahnmeisterei Emmelshausen i Rheinland-Pfalz går videre til Europamesterskapet 2020, som finner sted i Østerrike.

Nummer to kom forresten fra et Straßenmeisterei mens tredjemann igjen var fra et Autobahnmeisterei. 

Jevnt fordelt på forskjellige kompetanser, med andre ord.

 


img img img img
4 bilder i galleri