bilde

Solaris passerer 500 busser i Norge

Når Unibuss snart får sine femten Urbino 12 bybusser og seks Urbino 18 leddbusser vil den polske bussprodusenten passere en populasjon på 500 busser i Norge.

Solaris har vært tilstede i det norske bussmarkedet siden 2006, og har i løpet av disse årene blitt en betydelig aktør, spesielt fra Trondheim og sørover.

Flere enkeltår har merket også hevdet seg i øvre sjikt av registreringsstatistikken, og de var blant de første med batterielektriske busser i drift i Oslo.

Den forestående leveringen til Unibuss av totalt 21 busser blir en viktig milepæl i Norge, da antallet Solaris på norske veier passerer 500. Dette er busser i ulike varianter, mellom 8,9 og 18,75 meter, med dieselmotorer til hybrider, gassdrevne og elektriske.  

– Leveransen er spesielt viktig fordi vi får den lenge etterlengtede debuten for våre nye leddbusser – Urbino 18 – i Skandinavia, sier administrerende direktør Sverre Skaar i Solaris Norge AS.

Selskapet skal også sørge for ettermarked og service for kjøretøyene ved hovedanlegget på Rosenholm.

Alle bussene leveres med forbrenningsmotor, og de skal kjøres på HVO. Urbino 12-modellene har en effekt på rundt 300 hestekrefter, mens leddbussene Urbino 18 har drøyt 362 hestekrefter.

Bussene er spesielt tilpasset skandinavisk klima, med ekstra isolasjon i karosseriet, doble sideruter og varmematter i gulvet ved inngangspartiene.

På bildet øverst ser du: Javier Calleja (CEO, Solaris), Knut Gunnar Dissen (Technical Director, Unibuss AS) og Sverre Skaar (Managing Director, Solaris Norge AS).