bilde

Ny storavtale mellom MAN og Tide Buss

Busselskapet Tide kjøper 125 busser for rundt 400 millioner kroner fra MAN. Bussene skal settes inn på linjer i Bergen Nord-anbudet i oktober 2020.

– Vi er svært glade for tilliten vi har fått fra Tide Buss og ser frem til å levere 125 topp moderne busser. Samtlige skal gå på biogass, hvilket er noe av det mest klima- og miljøvennlige drivstoffet man kan ha på en buss, sier Svein Brakstad, salgsdirektør for Man i Norge.

Kontrakten som nylig ble signert omfatter kjøp av 50 busser av typen 12 meter busser, 21 av typen 15 meter busser og 54 leddbusser (18 meter). Samtlige skal kjøres i ruter hvor størrelse er tilpasset de forskjellige rutetraséenes behov.

– Tide har til denne store kontakten på cirka 8,3 millioner rutekilometer årlig vurdert ulike bussleverandører, og vi er veldig fornøyd med at vi lyktes med å inngå denne store innkjøpskontrakten med MAN, sier konsernsjef Roger Harkestad i Tide.

– Med disse nye bussene vil vi få et betydelig kvalitetsløft i vår busspark, ved at de har det nyeste innen teknologi, sikkerhet og komfort. Det kan både de reisende og sjåførene glede seg til, fortsetter Harkestad.

Det er i oktober 2020 Tide skal starte opp rutepakke Bergen Nord, som omfatter alle busslinjer i Åsane, Arna og Osterøy, inkludert stamlinjene 3, 4 og 5 i oktober 2020.

Det er det fylkeskommunale kollektivselskapet Skyss som er oppdragsgiver for anbudskontrakten Bergen Nord, mens Tide Buss er operatør.

Anbudskontrakten omfatter totalt 158 busser, og har en varighet på 9 år og 9 måneder med mulighet for 2 års opsjon.

Skyss har definert at 86 prosent av bussdriften i Bergen Nord skal bli utført med biogass som drivstoff, mens resten skal gå på biodiesel.