bilde

Bertel O. Steen ansetter ny salgsdirektør for buss

Jon Øivind Rist er ansatt i stillingen som salgsdirektør buss i forretningsenheten Mercedes-Benz Nyttekjøretøy.

Bussavdelingen i Bertel O. Steen AS har ansvaret for bussmerkene Setra og Mercedes-Benz fra Daimler AG i Norge.

I dag er bussavdelingen en del av forretningsenheten Mercedes-Benz Nyttekjøretøy i Bertel O. Steen.

Men i forbindelse med en omorganisering som konsernsjef Harald Frigstad har iverksatt, skal lastebil- og bussvirksomheten samles i BOS Last og Buss - mens varebilene skal sortere under samme avdeling som Mercedes-Benz personbil. 

Erfaring fra minibuss
Rist kommer sist fra en stilling i Mercedes-Benz varebil med ansvar for minibuss og spesialkjøretøy. 

Her har han vært ansatt siden januar 2017. Hovedansvaret har vært for Mercedes-Benz minibuss, noe som betyr at han har jobbet mye med de store anbudene for minibuss.

Han kjenner derfor mange av busskundene allerede, og har gjennom dette arbeidet hatt et nært samarbeid med bussavdelingen i Mercedes-Benz Nyttekjøretøy i flere år.

Startet i 2012
Jon Øivind Rist er utdannet maskiningeniør med videreutdanning til sivilingeniør, med en master i prosessteknikk. Før han kom til BOS 1. november 2012 hadde han 9 års erfaring som prosjektingeniør/teknisk sjef.

I Bertel O. Steen startet han i BOS Spesialkjøretøy AS, og ble etter to år daglig leder for selskapet.

BOS Spesialkjøretøy AS ble fusjonert inn i Bertel O. Steen AS. Avdelingen ble underlagt FleetSales, hvor det for Jon Øivind ble 2 år før han begynte hos varebilavdelingen i Mercedes-Benz Nyttekjøretøy.

I tillegg til minibussansvaret har han jobbet på tvers av produktene varebil, personbil og buss i ulike prosjekt. Blant annet har de store leveringene til politiet vært prosjekter hvor Jon Øivind Rist har hatt en sentral rolle.

Jon Øivind Rist tiltrer i sin nye stilling 1. oktober.