- Posten tester kinesisk elvarebil
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Posten tester kinesisk elvarebil
Posten Norge tester nå ut en elektrisk varebil av typen Maxus EV80 fra kinesiske SAIC i juletrafikken i Oslo.

alt

Utvalget av elektriske varebiler i Transporter-segmentet med akseptabel rekkevidde og lastekapasitet er mildt sagt begrenset.

Dette er bakgrunnen for at Posten Norge nå i samarbeid med LeasePlan skal prøve ut den elektriske varebilen Maxus EV80 fra den kinesiske bilprodusenten SAIC.

Bilen er den eneste av sitt slag i Norden og postverket skal bruke den til levering av bedriftspakker til kunder i Oslo sentrum.

At Oslo endrer reglene for bompenger, gjør ikke elektriske varebiler mindre aktuelt. 

Helt elektrisk
Posten har allerede har elektrifisert mye. De har i dag rundt 500 små elektriske varebiler.

- Nå ser vi hvordan vi kan gjøre det samme med større kjøretøyer. Den kinesiske bilprodusenten SAIC er den første som kan levere en elektrisk varebil i denne størrelsen. Nå vil vi teste om den oppfyller våre kvalitetskrav, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Posten Norge har som mål å benytte kun fornybare energikilder innen 2025. Elektriske varebiler er et av tiltakene selskapet ønsker å gjennomføre for å nå målet.

Testbilen er registrert på nederlandske skilter, og skal heller ikke registrerers i Norge med det første.

Etter testen i Norge skal elvarebilen prøves i Stockholm, der den skal brukes av Bring for å kjøre varer for Ikea.

Det er LeasePlan som har hjulpet Posten med å skaffe elvarebilen. Leasingselskapet har en flåte på 50.000 biler i Norge, hvorav Posten er den desidert største kunden med 5.000 biler.

LES OGSÅ: Elektrisk varebil på gang fra Mercedes

Utprøvd teknologi
SAIC er ingen liten butikk. I år beregner de å produsere 6,5 millioner kjøretøy. Dette omfatter både egne merkevarer og produksjon for utenlandske partnere, blant annet tyske Volkswagen, som vil være til stede i det kinesiske markedet.

Maxus er ett av produsentens egne bilmerker som nå selges i Europa. Brand Manager for SAIC i Europa, Lou Jedeloo, forteller til YrkesBil at de har solgt rundt 300 elektriske varebiler av typen EV80 - hovedsaklig i Nederland og Tyskland.

På hjemmemarkedet har varebilen eksistert i over ti år, men da med forbrenningsmotor. I Europa skal den kun markedsføres som elbil - en variant som har vært i salg i Kina i tre år. 

- Det betyr at bilen er vel utprøvd, så vi vet at den fungerer, sier Jedeloo.

Han viser også til at Shanghai Post kjører 300 slike elbiler, Huayu NEV leasing & rental company har 50 EV80 i drift, men har nylig bestilt ytterligere 500 eksemplarer. Kinas største ekspressbudselskaper, SF Group, har også et par hundre slike i parken. 

LES OGSÅ: Kinesisk elbuss på plass i Oslo

På vei mot fossilfritt
Miljøorganisasjonen Zero applauderer naturligvis initiativet fra Posten.

- Posten viser nok en gang at de er en spydspiss i Europa i å kutte utslipp fra varetransport. Denne elbilen er et viktig skritt mot å dekke alle kjøretøyene vi trenger for et helt fossilfritt transportsystem. Det er veldig spennende at nye aktører utfordrer dette markedet, sier Torfinn Belbo, rådgiver utslippsfri nyttetransport i Zero.

Trenger over 100
Maxus EV 80 er en bil som er beregnet for bynære områder. I Oslo, Akershus og Østfold vil Posten ha behov for i overkant av hundre biler av denne typen.

- I tillegg vil store byer ellers i landet trenge elektriske elvarebiler. Vi håper å kunne starte ordinær drift med elvarebilen i andre halvår i 2018, avhengig av når biler kan leveres og servicenett kan opprettes, sier John Eckhoff.

Fakta: SAIC Maxus EV80

•             Lengde 5,7 m, bredde 2 meter

•             Lastevolum 11.4 m3

•             Batteri 56 KW

•             Hurtiglading tar to timer, langlading tar 7 timer. 

•             Rekkevidde >200 km

•             SAIC produserer 6.5 millioner biler i året (personbiler og varebiler)

•             SAIC er de første som klarer å levere varebil i dette segmentet


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1404 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 139 LASTEBILER TIL SALGS