- Mercedes-topp går til MAN
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Mercedes-topp går til MAN
Odd Romundstad (53) forlater Mercedes-Benz og Setra for å bli ny salgsdirektør for buss i MAN Truck & Bus Norge AS.

alt

Som YrkesBil meldte 28. september har Bertel O. Steen ansatt Jon Øivind Rist som salgsdirektør for busser fra Mercedes-Benz og Setra. 

Nå er det altså offentliggjort hvor forgjengeren, Odd Romundstad, har begynt. 

- Jeg ser frem til å videreføre det gode arbeidet som Svein Brakstad og bussavdelingen har gjort i mange år. Med mange spennende nyheter på gang ser jeg frem mot å jobbe med kunnskapsrike medarbeidere i hele Norge i et arbeidsmiljø med fokus på nyttekjøretøy, sier Romundstad.

LES OGSÅ: MAN omorganiserer - skal rendyrke norsk salgsledelse

Romundstad har vært salgsdirektør for buss i Mercedes-Benz Norge, hos importøren Bertel O. Steen, fra 2008. Tidligere har han jobbet både for Norgesbuss og i VY.

53-åringen etterfølger Svein Brakstad, etter en innarbeidingsperiode. Brakstad går av med pensjon ved årsskifte.

Mercedes-Benz leverte flest bybusser i Norge i 2019, med 198 enheter og en markedsandel på 18,1 prosent, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). MAN var en god nummer to med 186 busser og 17 prosent markedsandel. 

I kategorien langrutebusser kapret Mercedes-Benz fjerdeplassen med 103 busser og 10,4 prosent markedsandel, og Setra femteplassen med 87 busser og 8,7 prosent markedsandel. MAN endte på sjetteplass i denne kategorien i 2019, med 57 enheter og 5,7 prosent markedsandel. 

I kategorien turistbusser sikret MAN andreplassen med 39 busserog 18,4 prosent markedsandel, mot Setra på tredje med 27 enheter og 12,7 prosent markedsandel. Her endte Mercedes-Benz på sjetteplass med ni busser og 4,2 prosent markedsandel. Det ble levert én Neoplan (MAN) i 2019. 

Odd Romundstad tiltrådde stillingen 1. oktober i år.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1435 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS