- Neste generasjon eSprinter i flere versjoner
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Neste generasjon eSprinter i flere versjoner
Allerede før vi har sett eSprinter på veien i Norge, har Mercedes-Benz nå begynt å snakke om neste generasjon av elvarebilen.

alt

Sist vi møtte Marcus Breitschwerdt, toppsjefen i Mercedes-Benz Vans, på Sprinter-fabrikken i Ludwigsfelde utenfor Berlin for rundt et år siden, var han klar på at «electric first»-strategien i Daimler også gjelder for varebiler.

– I de kommende årene skal vi tilby elektriske versjoner av alle modeller i serieproduksjon. Det betyr at når vi utvikler nye modeller starter vi med å tenke på hvordan vi kan skape en elektrisk versjon. Deretter finner vi ut hvordan man kan putte inn en forbrenningsmotor, dersom det er ønskelig eller nødvendig, sa Breitschwerdt.

Selskapet har i dag eVito og eSprinter, samt at de har varslet en elektrisk versjon av nye Citan.

Nå er produsenten klar for å ta neste steg i utviklingen av elvarebiler, melder de denne uken.

Det er sjelden man snakker om neste generasjon varebil, før den første generasjonen har kommet skikkelig i gang, men det er nettopp det Mercedes-Benz Vans nå gjør.

De har investert 350 millioner euro i en ny Electric Versatility Platform for store varebiler, og som skal danne det tekniske grunnlaget for neste generasjon eSprinter.

Den norske importøren har tidligere uttalt at eSprinter skulle komme til Norge i slutten av 2020, men foreløpig er det ikke registrert noen slike her til lands.

I første rekke er det muligheten for flere karosseriversjoner og typer påbyggløsninger som per i dag kun er tilgjengelig på biler med forbrenningsmotor, som vil bli den store forskjellen fra dagens eSprinter til den neste generasjonen.

Dette lar seg gjøre ved å dele inn plattformen i tre moduler.

I frontmodulen samles alt relatert til høyvoltstrøm, batteriene samles i en modul i underkant av kjøretøyet og bakerst en modul med en elektrisk drevet bakaksel. Elmotoren er her fullt integrert og designet slik at alle versjoner, fra kassebiler til personfraktere og chassisbiler kan bruke en og samme plattform.

Neste eSprinter vil komme med bakhjulsdrift, to ulike akselavstander, tre batteristørrelser og høyere nyttelast-kapasitet.  

Det er imidlertid ikke oppgitt noe tidspunkt for når den neste generasjonen kommer.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1450 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 108 LASTEBILER TIL SALGS